El creixement de població a Calldetenes

dissabte, 19 de gener del 2008


El 9 Nou del passat dilluns 14 de gener, publicava una comparativa del creixement de la població dels pobles d’ Osona durant el 2007. La mitjana del creixement de tota la comarca. Aquesta comparativa senyala, que el creixement mig de la població de la comarca va ser del 2,30 per cent, i el de Calldetenes d’ 1,72.

Segons aquest informe, la mitjana de creixement de Calldetenes, ha estat durant el 2007, molt per sota de la mitjana de la comarca, i també per sota de poblacions veïnes com Folgueroles (3,78%), Sant Julia de Vilatorta (2,78%) o Vilanova de Sau (1,86).

Aquestes dades em semblen significatives, sobre tot si tenim en compte que Vic ha perdut habitants al llarg del 2007 (-1,10%), ja que l’ incidència de Vic sobre la mitjana es important, degut al alt volum de població que concentra.

El comentari només ve al cas, per remarcar que l’ alarma generada fa uns mesos, pels plans parcials engegats per l’ ajuntament de Calldetenes, no es reflecteixen en les estadístiques del 2007. Esperem que continuí així per molts anys, que el creixement del poble continuí sent sostenible, i que les previsions d’ edificació del ajuntament, realment s’ executin en un període suficientment llarg de temps per tal de permetre que sigui així.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

De les dades de creixement dels pobles veins no en facis gaire cas. Exxemple es Vilanova de Sau, que fa 30 anys que té uns cens al voltant del 330 habitants quan es una trampa total, no arriba ni als 200 i l'ajuntament infla el cens per no baixar de 350 i haver de votar en llistes obertes. Poc fiables el cens dels pobles petit, senyor meu.