El pressupost del ajuntament pel 2008

dissabte, 12 de gener de 2008

Un cop acabades les festes nadalenques, l’ ajuntament ens ha fet arribar un nou butlletí informatiu, en la meva opinió el mes complert de tots els que ens ha fet arribar. Estèticament s’ han eliminat bona part de les coloraines, i el contingut sempre discutible, al meu entendre ha millorat molt.

Penso que es un gran pas que es publiqui el pressupost, encara que sigui parcialment. Pot donar idea als veïns de en que ens gastem els quartos, i quines subvencions tenim. Llàstima que no es publiquin les despeses i de passada s’ expliquin una mica. Disposar d’ informació, es el primer pas per poder opinar, de totes maneres el pressupost complert es pot trobar a la web de CIU.

Un dels punts que a mi m’ ha cridat l’ atenció, es la partida de 90.000€ destinats al "condicionament del camp de futbol gespa artificial". Si el pressupost d’ un camp d’ herba artificial pot voltar els 600.000€, no entenc aquesta partida tant minsa, i que enlloc es parli de subvencions, ni es vegi cap altre partida. No se si això vol dir que el camp d’ herba artificial, finalment no es fa aquest any 2.008, tal com s’ havia anunciat.

Pel que fa les despeses, em sorprèn el poc debat durant el ple d’ aprovació del dia 21 de desembre. Segons l’ acta del ple, les úniques intervencions van ser les de PeM, a part de la del alcalde, la primera per manifestar que no votarien el pressupost pel que representa en quan a model de creixement del poble, i la segona per donar el seu suport a la partida de despeses de personal, per cert la mes important. Penso que l’ aprovació del pressupost mereixia una mica mes de debat, i demanar les explicacions oportunes del perquè d’ algunes partides.

Finalment espero que no els molesti, que hagi fet servir l’ imatge de portada del butlletí per il·lustrar aquesta aportació. La única raó es que m’ agraden el tipus d’ il·lustracions que fan servir.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolguts/Benvolgudes blocaires,

A finals de 2007, un grup de blocaires osonencs vam impulsar Blocaires.Osona, que vol ser el col.lectiu de blocaires osonencs, obert a tots els que formem part de la blocosfera de la comarca.
L'objectiu de Blocaires.Osona, segons el manifest fundacional, és estimular i reivindicar la cultura blocaire, donar forma i contingut a la rica comunitat blocaire d'Osona i projectar-la amb força a la Catosfera.
El proper dijous 17 de gener, a 2/4 de 9 del vespre, a l'auditori del Col.legi d'Arquitectes de Vic, es portarà a terme la presentació pública de Blocaires.Osona en el marc de la presentació del llibre del blocaire de referència del nostre país, Saül Gordillo ( www.saul.cat), Nació.CAT.
Esperem comptar amb la vostra participació en aquest acte i en els propers que es facin.

Salutacions cordials,

Blocaires.Osona