Campanya Catalunya lliure de bosses de plàstic.

dissabte, 5 de juliol del 2008


El passat dijous dia 3 de juliol, va ser declarat dia català sense bosses de plàstic, dintre de la campanya Catalunya lliure de bosses, campanya a la que ja s’ han adherit 57 municipis, diferents universitats, organitzacions i algunes cadenes de distribució. Remarcar també, que dintre de poc Sarrià de Ter serà el primer municipi de Catalunya, on cap comerç distribuirà bosses de plàstic.

Aquest tipus de campanya em porten a fer-me la reflexió, de com pot ser que encara avui que som capaços de esgarrifar-nos perquè es tallen alguns arbres, o oposar-nos a la construcció d’ una línia elèctrica de la que la majoria no tenim prou informació per discriminar si es necessària o no, encara som incapaços de fer petits gestos personals, que ajudarien força a la conservació dels recursos del planeta, com poden ser apagar el llum quan no el necessitem, o anar a comprar amb el cabàs o amb bosses reutilitzables, per acabar amb bona part dels 14 milions de bosses que cada cap de setmana consumim els catalans, i que la gran majoria acaben a les escombraries desprès d’ un únic ús.

Fa uns mesos alguns comerços de Calldetenes, ja van subministrar bosses reutilitzables, crec que caldria repetir i ampliar l’ experiència. Penso que ajudaria que l’ajuntament de Calldetenes s’ adherís a aquesta campanya, i que en poc temps seguíssim l’ exemple de Sarrià de Ter, i poguéssim veure Calldetenes lliure de bosses de plàstic, sense tenir que esperar que ens cobrint 20 cèntims d’ euro, per cada bossa que gastem, com a únic recurs per conscienciar-nos.

Adjunto el link a la web de la campanya http://www.residusiconsum.org/catlliurebosses , i el link a la pàgina on figura el manifest i la moció que he demanat al ajuntament que aprovin en el proper ple http://www.residusiconsum.org/catlliurebosses/adhesions.html .

1 comentaris:

JPP ha dit...

Adjunto el link a una presentació que em varen fer arribar, sobre la problemàtica del us de bosses de plàstic.

Està en castellà.

http://www.telefonica.net/web2/temperi/UnXicdeTot/Bosses.pdf