El ple municipal de les vacances i les mocions.

dissabte, 2 d’agost del 2008


Ahir es va celebrar un nou ple extraordinari ,el que en podríem anomenar “El ple de les vacances”, fet que ja es va notar en que l’ ajuntament ni tan sols el va anunciar a la web com venia fent darrerament. De tots els temes tractats el que em porta a penjar aquest post, es la presentació d’ una moció en la que es demana que el dia de Sant Joan sigui declarat festa dels Països Catalans, moció amb la que estic d’ acord, ja que des de fa uns quants anys molts ciutadans la viuen d’ aquesta manera.

Tot i el poc coneixement que tinc del funcionament de la política municipal en general i de les mocions en particular, m’ he fet l’ idea de que la moció es l’ eina que te qualsevol regidor per presentar una proposta al ple, i que així pugui ser debatuda i votada , idea que per altre banda es dedueix també de la definició que en fa l Enciclopèdia Catalana.

La presentació d’ aquesta darrera moció, em va fer adonar que totes o la gran majoria de les presentades fins ara, han estat carregades de simbolisme i de sentit de país, però no en recordo cap relacionada directament amb el poble, i on com a conseqüència de la mateixa, els regidors es comprometessin a portar a terme accions concretes en benefici directe del municipi. Recordo mocions de suport a la Núria Pòrtulas , de reconeixement a la figura d’ en Xirinacs, per demanar un millor funcionament de la Renfe, per la Festa de Sant Joan etc.., totes molt lloables i amb un alt grau de consens, però que un cop votades queda fora del abast dels regidors del ajuntament fer-hi res.

Crec que les mocions també es tindrien que fer servir, per posar sobre la taula problemes mes locals, detallant actuacions a portar a terme en el àmbit de Calldetenes. Seria molt millor presentar mocions, on es proposessin accions concretes per millorar la gestió dels purins, la reducció del ús de bosses de plàstic, el millor aprofitament de les aigües pluvials, la reducció de la despesa energètica, la protecció dels espais naturals del terme municipal , etc... Si es fes així, els veïns en podríem percebre molt millor l’ utilitat. Es tracta en definitiva d’ aplicar el lema de “pensa global i actua local” en tota la seva extensió.