Les representacions al Auditori Teatre

diumenge, 7 de setembre del 2008


En la darrera representació a Calldetenes de l’ obra “Espectres”, protagonitzada per l’ Emma Vilarasau i en Jordi Boixaderes, El públic va omplir novament tot l’ aforament del Audito-Teatre, fet que dona idea del molt interès que hi ha per veure obres d’ un cert nivell i/o popularitat, i també sobre el servei que l’ Auditori-Teatre dona en aquest sentit a la comarca.

El cost per assistir aquestes obres es forçosament similar al de qualsevol teatre de Barcelona, ja que qui marca el preu es el grup que fa la representació i la capacitat del teatre, i en cap cas la dimensió del poble. Si ens atenem al ple que novament s’ ha produït en motiu d’ aquesta representació, s’ en pot deduir de que la gent te assumit que el cost d’ aquest tipus de representacions es necessariament elevat, i també que la gent te ganes de veure aquest tipus d’ obres, sense tenir que desplaçar-se a Barcelona.

Mes del 85% de les entrades es varen vendre de manera anticipada, i molt probablement en properes representacions s’ arribarà al 100%. Val a dir que a diferencia d’ altres serveis de venda d’ entrades, a Calldetenes el cost que representa aquest servei, es assumit per l’ organització dintre del preu global de l’ entrada. Crec que en un futur cal ajustar-se a la resta de serveis d’ aquest tipus, on es diferencia el cost de la representació, del cost del servei de venda anticipada.

També caldria que els diaris que publiquen noticies referents a les representacions, tinguessin una mica de cura de no caure en errors al comunicar l’ hora del inici. Donar una noticia dient que una representació comença mitja hora mes tard del que realment comença, pot provocar que algú que ha pagat la seva entrada, no pugui entrar fins a la mitja part.

Canviant de discurs dir-vos que s' estan fent els darrers assajos de l’ obra “Arsènic i puntes de coixí” de Joseph Kesselring. Tal com s’ enuncia a la web de l’ Espardenya Teatre, tenen previstes dues representacions dintre dels actes de la Festa Major.

3 comentaris:

JPP ha dit...

Per si faltaven arguments en la reivindicació que jo mateix feia en aquest post, sobre la necessitat de que els diaris tinguin cura del que diuen quan informen sobre una representació teatral, la critica del 9 Nou d’ avui dilluns de la representació de l’ obra “Espectres”, parla de Henrik Ibsen com l’autor "francès", quan en realitat es tracta d’ un autor "noruec".
O no si fixen gaire, o a Calldetenes estem de pega amb les informacions que es donen.

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Joan, em decanto una mica per les dues coses: no fixar-s'hi prou, per una banda (malament!), i això t'ho ben asseguro, que si hi ha hagut mitja dotzena de "contratemps" relacionats amb temes teatrals en els últims mesos, en bona part hi ha Calldetenes pel mig. I jo que ho lamento profundament. No s'hi han de veure "fantasmes", però, és d'aquelles maleïdes casualitats que fan que ensopeguis sempre amb la mateixa pedra. El responsable de cultura, t'ho asseguro, també estava compungit. I que el crític teatral digués que Ibsen és francès, tampoc m'ho explico. I ell, que no hi he parlat, probablement tampoc s'ho explica. Salut i felicitats als del teatre.

JPP ha dit...

Josep,

Molt agraït per les teves explicacions. Estic convençut de la vostre voluntat de que les coses surtin bé, i per tant segur que milloraran.