Onze de Setembre del 2008

dilluns, 8 de setembre del 2008


Si donem una ullada al que ha passat durant la Diada del Onze de Setembre els darrers anys, molt probablement el 2008 en sigui un dels que s’ organitzen mes actes. La celebració del centenari de l’ estelada, el conflicte pel nou finançament de Catalunya, i la no posada en marxa del estatut aprovat pel parlament ja fa dos anys, son fets que animen a que augmenti la convocatòria d’ actes i amb tota seguretat també la participació en els mateixos.

A Calldetenes, els partits que ens representen al ajuntament, organitzen cada any un acte al monòlit de la plaça Onze de Setembre, que consisteix en una ofrena floral i la lectura del manifest, on sol haver-hi representació de les entitats del poble , i d’ alguns veïns a títol personal. Adjunto el fulletó de la convocatòria i el link a la pàgina web de la diada.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolgut Joan,

No sé si has llegit "El 9 Nou" del passat dilluns 8 de setembre (pàgina 12), però parla extensament del centenari de l'estelada i del fet que alguns ajuntaments han rebut pressions per part de la Delegació del Govern per a no penjar l'estelada. "Alguns consistoris han rebut una notificació de la Delegació del Govern que els insta a justificar els motius per penjar l'estalada en edificis públics."

Des del nostre grup municipal pensem que és realment indignant que a Catalunya al segle XXI no tinguem llibertat d'expressió i encara se'ns vingui amb aquestes. És per aquest motiu que estem contents d'haver presentat la moció a favor del centenari de l'estelada i esperem que penjar l'estelada a l'ajuntament el dia de la Diada Nacional de Catalunya esdevingui quelcom habitual, sense rebre crítiques d'aquest tipus.

Per una Catalunya lliure.

Marc Verdaguer

JOSEP COMAJOAN ha dit...

De tota manera, tenint en compte que la prohibició i, per tant, l'acte de "rebel.lia", per dir-ho d'una manera, era penjar l'estelada al màstil, el de Calldetenes és un dels ajuntaments que penso que avui han fet una mica de "trampa", en penjar-la no al màstil sinó en una finestra o balcó. Però bé, deu ser millor això que res.

JPP ha dit...

Josep,

Quan el dimecres el vespre la vaig veure, vaig tenir la sensació d’ haver-nos quedat a mitges, i mes sent Calldetenes un dels primers ajuntaments que va anunciar la penjada de l’ estelada.