La devolució de resultats del POUM i el ple extraordinari del 16 d’ octubre.

divendres, 17 d’octubre del 2008


El passat dimarts 14 d’ Octubre, va tenir lloc al vestíbul del ajuntament la presentació de l’ anomenada “devolució de resultats” del POUM, consistent en un informe sobre els resultats de les enquestes i dels tallers que es varen celebrar fa uns mesos. L’ assistència de veïns, al meu entendre força escassa, va rondar les 20 persones. Es va anunciar per d’ aquí un temps, una nova convocatòria per explicar com els tècnics municipals han adaptat a la realitat de Calldetenes els resultats del treball.

Les enquestes recollides en la fase anterior del POUM varen ser 62, una quantitat que segons el ponent del treball, poden semblar poques però que estan en la banda alta si ho comparem amb el que s’ han trobat en molts municipis. Adjunto el link al resultat d’ aquest treball, penjat a la web del ajuntament. Si algú en vol saber mes detalls, l’ ajuntament disposa d’ un document ampliat, que va poder ser consultat pels assistents a la presentació.

Passant al segont tema del "post", el dijous 16 d’ Octubre a les 20 hores, es va celebrar un ple extraordinari per tractar especialment de temes relacionats amb el sanejament del deute. Es tractava d’ un ple de molt interès pel futur del poble, ja que dels vuit punts tres giraven sobre com abordar l’ endeutament i dos sobre la polèmica zona del Torrental.

Els punts 2,5 i 8 del ordre del dia, es varen aprovar per unanimitat, la resta (els que giraven al entorn del Torrental, del pla de sanejament i la pujada d’ impostos), només varen comptar amb el vot favorable dels regidors de ERC, tal com era de preveure.

Cal suposar que en pocs dies els que hi tinguin interès, podran llegir l’ acta esborrany del ple, que sol publicar l’ ajuntament a la mateixa pàgina de les convocatòries, i molt probablement el 9 Nou en farà algun comentari en la seva edició del proper dilluns.

Personalment em vaig quedar amb els següent flaixos:

- la poca assistència de públic a un ple d’ alt contingut, tot i la publicació de la convocatòria a la web del ajuntament , a la web de CiU, al fòrum dels pobles d’ Osona.com amb els pertinents comentaris, i al mes que probable boca a orella dels darrers dies.

- L’ acurada argumentació de tots els grups de la seva postura. Aquest cop crec tots que havien dedicat esforços a preparar el ple.

- La manifestació clara del alcalde de tirar endavant el pla de sanejament, amb una ferma voluntat de no reduir serveis, i fins i tot crear-ne de nous si es consideraven necessaris pels veïns.

- Els dubtes dels dos grups de l’ oposició de que l’ equip de govern sigui rigorós en el compliment del pla.

- L’ argument de l’ alcalde de que els darrers 10 anys els impostos sempre han pujat per sota del IPC.

- El debat de si a Calldetenes els serveis son cars o barats respecte a pobles veïns, un debat al meu entendre difícil, ja que les comparacions mai es fan d’ una manera global, sinó de serveis en concret, i en ocasions fins i tot de serveis diferents en el seu contingut.

De ben segur que seran temes força recurrents els propers mesos.