El Mercat dels diumenges

dimarts, 27 de gener del 2009


Com ja he dit en alguna ocasió, jo soc partidari de que a Calldetenes hi hagi mercat els diumenges. Reconec que no visc en cap zona molt propera al mateix, i per tant no soc un veí directament afectat. També m’ havia manifestat en favor de que el mercat es fes a la zona industrial, però desprès del caire que ha anat agafant amb el temps ara ja m’ esta bé on esta, tot i que penso que s’ ha trigat massa en posar-hi ordre.

Crec que el darrer any el mercat ha millorat sensiblement, s’ han reduït la majoria de problemes que s’ havien anat denunciant, i el que cal es un seguiment continuat del seu funcionament, per anar corregint els problemes que encara pugui haver-hi, i evitar que en puguin apereixer de nous.

Darrerament no he vist gaires cotxes mal aparcats, exceptuant potser el tros del carrer Jaume Balmes mes proper al mercat, i crec sincerament que es possible circular amb certa normalitat a qualsevol hora. A les vuit del mati les úniques parades que ja estan pràcticament a ple funcionament son les de la fruita, mentre que la resta comencen a arribar, i la meva impressió es també s’ han reduït els sorolls que hi havien temps endarrere. La neteja desprès del mercat penso que esta sent força correcta, tot i que el diumenge 18 de gener hi havia a les 5 de la tarda, algunes bosses escampades pel carrer Jaume Balmes, que amb tota seguretat eren conseqüència del mercat. La meva impressió es que el mercat es veu en general força endreçat, i amb algunes noves parades que li donen una mica mes de nivell. En aquest darrer apartat segur que encara hi ha camí per recórrer.

Desconec si ja s’ ha fet alguna reunió de seguiment, però caldria que s’ escoltes l’ opinió dels veïns afectats i dels grups municipals de PeM i CiU de manera periòdica, i que aquests s’ impliquessin i exposessin les possibles millores a introduir. En definitiva penso que cal un seguiment continuat del mercat, amb la participació de tots els actors, per tal de evitar caure en els mateixos errors comesos fins ara, i al mateix temps anar introduint les millores que en puguin incrementar la qualitat.

5 comentaris:

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Joan, no m'allargaré molt, perquè és un tema recorrent, del qual l'alcalde ja n'està al cas, tot i que no s'hi fa res per solucionar-ho. El problema de cotxes mal aparcats continua al carrer Serrallonga. Amb l'agreujant que la infracció es comet a escassos centímetres (no metres, sinó centímetres) de l'immens pàrquing municipal. És un problema petit, bàsicament perquè només afecta a 6 veïns, que d'un total de 2.000 i escaig, són molt pocs, però per a nosaltres, és gran, ja que ens impedeix de sortir del garatge si no ens espavilem a treure el cotxe a primera hora. L'única solució seria multar els cotxes, però això vol dir insistència als Mossos per part de l'Ajuntament, perquè si hi truca un particular, els Mossos mai venen. Per la resta, estic d'acord amb tu que el mercat ha millorat molt.

JPP ha dit...

Josep,

Entenc que aquest son els detalls que cal vetllar de manera continuada, per tal d’ anar introduint totes les millores possibles en el funcionament del mercat. Només afegir que els escrits i els comentaris fets al bloc “UnXicdeTot” arriben automàticament a tots els grups municipals, encara que no participin en el bloc, i per tant reben l’ informació per si consideren oportú fer alguna cosa al respecte.

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Els veïns tenim tot el dret a criticar, però també el deure de reconèixer quan des de l'Ajuntament s'actua amb celeritat. És el que va fer la setmana passada l'Ajuntament de Calldetenes col·locant tres nous senyals de prohibit aparcar al carrer Serrallonga, que haurien d'evitar que els diumenges de mercat s'hi aparqués i impedissin sortir els cotxes dels garatges. Si algun cotxe vol fer-ho, podrà continuar-hi aparcant malament, sobretot els que entren contra direcció des del carrer Girona, i que no veuen els senyals nous, però la infracció serà encara més flagrant. Bé per l'Ajuntament, però, aquesta vegada.

JPP ha dit...

A les 11:45 del dissabte 7 de febrer, passo pel carrer Serrallonga i els cotxes estan aparcats entre les senyals que ho prohibeixen que ha posat l’ ajuntament. No hi ha mercat i per tant ni aquest ni el seus visitants en poder ser els responsables. Les activitats que hi son el futbol i el BMX. Potser caldria distribuir algun full informatiu a aquest col•lectius, encara que si es fa el mes probable es que tirin els papers a terra.

Anònim ha dit...

Sí, Joan, és evident que la indisciplina viària no és exclusiva dels clients del mercat. És pròpia d'aquells que no respecte els senyals, sobretot a la vista que no els posen mai cap multa. Em consta que l'alcalde està intentant trobar una solució al tema.