El conflicte de la Font d' en Titus - abril de 2010 (2).

diumenge, 11 d’abril del 2010


Primer que res agrair al portaveu de CiU, que hagi exposat en el fòrum de la seva web, quina es la visió que te ell i per extensió el seu partit, de la situació del conflicte de La Font d' en Titus. Exposar el que es coneix i quina es la posició del seu grup de manera pública, es un pas cap el diàleg i per tant en la bona direcció per trobar una solució.

Coincideixo amb ell en que el de la Font d' en Titus es un tema que fa molts anys que dura, i que esta molt enrevessat per les moltes denuncies obertes, raó de més per intentar canviar la manera de procedir. També coincideixo amb ell, en que no cal buscar culpables, fet que representa un canvi d' actitud del que havia estat fins ara la posició de CiU en els plens, en els que en diferents ocasions m' he emportat l' impressió de que l' únic culpable de la situació, era l' alcalde de Calldetenes per defensar a els jutjats, el que no podia obtenir pel camí de la negociació. També estic d' acord amb ell, en la conveniència d' arribar a una solució consensuada entre totes les forces politiques, es just el que deia en el meu escrit anterior. També coincideixo amb ell, en que cal que els regidors disposin de tota la informació del cas, i naturalment en les moltes coses que es podrien fer, amb els diners que els dos municipis ens gastem en advocats.

En el meu escrit de fa uns dies, comentava que l' origen del conflicte va ser una mala llei promulgada pel govern de la Generalitat en aquell moment en mans de CiU, i ho argumentava en el fet de que la justícia va obligar a canviar-la, cosa que els responsables que els pertocava, varen fer a corre cuita no forçant cap mena de negociació, perdent ara fa 10 anys una oportunitat de buscar una sortida negociada, en un intent de tancar el conflicte per llei en lloc de fer-ho per consens.

La afirmació d' en Marc Verdaguer, dient que no s' han de buscar culpables, i demanant als veïns que quan ens trobem amb el representants politics municipals els diguem : "jo vull negociar, tu ja negocies ?", al mateix temps que acusa a la DGPL de deixar de lluitar, em sembla una manera de dir-nos, que el seu grup no farà cap pas dintre de CiU per mirar de que ajudin a resoldre el conflicte, i clarament es una manera de dissoldre la responsabilitat entre tots els veïns dels dos municipis. M' estranyaria trobar a Calldetenes, gaires veïns que no estiguessin a favor de la negociació, i em resulta difícil creure que els representants politics no en siguin conscients.

Tota l' argumentació que el portaveu de CiU fa en aquest mateix escrit, sobre quins partits en podrien o no treure benefici si la solució al conflicte fos per via judicial, o quan parla de Calldetenes com la "part atacant", quan al menys per alguns veïns segurament es la" part afectada", no aporten res a l' hora de trobar una solució, i penso que fa un pobre servei als interessos dels veïns.

Si parlem de la voluntat de negociar, em sorprèn que el portaveu de CiU, que afirma que va estar a les dues reunions, en faci una interpretació tant diferent de la que faig jo a partir de la noticia del 9 Nou. Pel que dedueixo del vídeo i dels talls de àudio que el 9 Nou va publicar, i que recomano que qui tingui un interès en el tema els torni a escoltar, el director de general de política local, el que diu exactament es que l'altre vegada que els dos ajuntaments varen negociar, crec que a iniciativa del ajuntament de Calldetenes, els seu departament va dedicar molts esforços a fer de mitjancer i que va ser l' alcalde de Sant Julià el que al final va decidir no negociar més, afirmació que pel que tinc entès va a tornar a fer en la reunió de fa uns dies.

Tot seguit el que va dir el senyor Carles Bassaganya, es que per tornar a negociar cal un compromís per part del alcalde de Sant Julia de fer-ho seriosament, en definitiva el que ve a dir es que no s' en fia, cosa que també donen a entendre els regidors de la oposició de Sant Julià , quan segons el reportatge de El 9 Nou diuen que a ells el seu alcalde els explica coses diferents, una lectura que es molt diferent de la que fa en Marc Verdaguer.

El senyor Bassaganya en contra del que dona a entendre en Marc, deixa molt clara la seva posició de participar en una negociació si Sant Julià es compromet a fer-ho d' una manera seriosa, posició que a mi em sembla la mar de raonable. Entenc que l' ajuntament de Calldetenes també deixa clara la seva posició, des del moment que va convocar les reunions en un nou intent de trobar una solució de consens.

Per tant segueixo pensant que cal que per part del grup municipal de CiU de Calldetenes, es facin els possibles perquè l' alcalde de Sant Julià accepti negociar, aprofitant que son del mateix partit politic. Si es fa així, s' avançarà molt més que no pas demanant als veïns que quan trobin al seus representants politics, els diguin "jo negociaria, tu negocies ?", veïns que per cert i com es diu moltes vegades en els plens, altres problemes tenen i que el que esperen dels seus regidors, els en resolguin alguns i no que els en creïn de nous.