El conflicte de la Font d' en Titus - abril de 2010

dijous, 8 d’abril del 2010


Fa unes setmanes es va acordar en un ple municipal, mantenir reunions conjuntes dels regidors de tots els grups municipals, primer amb l’ ajuntament de Sant Julià i desprès amb el director d' administració local de la Generalitat, amb l' objectiu d' intentar resoldre definitivament aquest conflicte. Podem veure informació d' aquesta reunió al article del 9 Nou del 6 de Març, en el que també es comenta l' intent de mediació portat a terme fa uns anys per part del director de l' administració local.

Avui he vist un escrit al fòrum de CiU, on el regidor de CiU Josep Brachs demana als nostres polítics municipals, en concret al president de ERC que en aquest moment no es regidor del ajuntament, que aprofitant una visita que el conseller de governació Jordi Ausàs farà a la comarca, li demani que intervingui en aquest conflicte. Crec que es bo mirar de trobar tots els camins que puguin portar a la resolució d’un conflicte que fa tants anys que arrosseguem, i suposo que amb aquesta intenció es fa aquesta proposta, al meu entendre no massa afortunada, ja que crec que seria més adequat continuar en la línia d' actuació conjunta recentment encetada.

En la meva opinió i pel que es dedueix de la noticia del 9 Nou , el principal obstacle per arribar a una solució del conflicte, es el posicionament del alcalde de Sant Julià. Va dir-ho l’ alcalde en un ple, i va ratificar-ho el director de política local en la reunió que va tenir a Calldetenes, en la que també va deixar la porta oberta a fer novament de mediador. si realment totes les parts tenien voluntat d' arribar a un acord, tal com es pot escoltar en tall de veu publicat pel 9 Nou.

Si això es així i els membres de CiU de Calldetenes comparteixen aquesta opinió, crec que en aquest moment son ells els en tenen la oportunitat d' intentar desbloquejar el conflicte, i mirar d' assolir un acord. Crec que tindrien que intentar juntament amb els màxims dirigents del seu partit, que l' alcalde de Sant Julià s' avingui a negociar. Cal recordar que el conflicte s' inicia en una mala llei promoguda per CiU, que una sentencia judicial va obligar a modificar, i segurament molts dels alguns dels promotors d' aquella gestió, continuen en la política activa en el mateix partit. Per tant em semblaria raonable, que ajudessin a resoldre el que es va malmetre durant la seva gestió.

Al tractar-se d’ un tema que darrerament s' ha abordat de manera conjunta per part de tots els grups politics municipals, i que té una certa transcendència per Calldetenes, ja que hi ha pel mig una compensació econòmica que no vindria gens malament, caldria esperar que els nostres regidors mantinguessin aquesta posició conjunta que varen iniciar, i que en els propers butlletins que deuen estar al caure, ens donessin a tots els veins una amplia informació de la seva posició en aquest conflicte.