Eleccions del 22 de maig - Quatre llistes i el vot en blanc.

dimarts, 26 d’abril del 2011

Avui es publiquen al Butlletí oficial de la província de Barcelona,  les llistes definitives que es presentaran a les eleccions del 22 de maig,  i tal com apuntava en el escrit en aquest bloc del dia 3 defebrer, es confirma que a Calldetenes seran quatre les candidatures presentades.

Que es presentin tants partits no te perquè ser ni bo ni dolent, i segurament tenen raó els que afirmen que això es una mostra de la riquesa democràtica del nostre municipi, i que el que cal es que aquestes quatre llistes recullin totes les sensibilitats del poble.  Personalment hauria preferit que en aquesta ocasió, a Calldetenes hi haguessin menys llistes, amb programes electorals clars i concrets, sobre com es pensen resoldre els problemes que tenim.  Personalment crec que la necessitat de tots els partits de demostrar que la seva opció es diferent de les altres,  pot dificultar l' entesa.

Els interessos del partits per aconseguir la màxima representació en els consells comarcals i a la diputació, son la causa de que en molts municipis es presentin tantes llistes,  i per tant en molts casos aquests interessos partidistes, per suposat legítims,  s' anteposen  als dels propis municipis.  Hi ha casos extrems com el de Sant Sadurni d' Ososmorts, on hi han cinc llistes en un municipi on el número d' electors no arriba a cent,  una de les llistes amb un únic candidat.  A Calldetenes crec que aquests interessos dels partits,  també hi ha tingut incidència.
Caldrà veure els programes de cada grup, on no crec que es trobin  grans diferencies en els objectius que si plantegin,  i on probablement es podria trobar un programa comú de consens pels propers quatre anys,  a poc que els regidors que surtin escollits s' esforcin una mica.

 Es notori que hi ha molts veïns desencantats amb la política en general,  que pensen que tots els que si dediquen fins i tot a nivell municipal "son iguals", o que pensen que el principal objectiu perseguit pels candidats  no es el bé del poble, o que  per la raó que sigui no es senten identificats amb cap de les candidatures presentades.  Entre aquets veïns  decebuts,  segurament n' hi ha que senten la necessitat de participar, i com en totes les eleccions, el "vot en blanc" es  la cinquena opció que tenen per fer-ho.