El ple extraordinari del dilluns dia 19.9.2011

dijous, 15 de setembre del 2011

Per primer cop aquesta legislatura es celebrarà a Calldetenes un ple extraordinari,  un ple  que ha de servir per explicar el tancament de comptes del 2010, i per aclarir els dubtes sobre la gestió econòmica del mercat per part del anterior govern. La casualitat ha volgut que aquest ple extraordinari,  coincideixi amb la fi dels anomenats "cent dies de gràcia", es a dir amb el moment que es dona per suposat, que el nou equip de govern ja ha implantat  en el nostre ajuntament,  el seu model de funcionament per els propers quatre anys, i que se suposa que ja te ple coneixement de tot el que hi passa.

 Es tracta d' un ple que personalment crec que no feia falta haver celebrat ,  ja que les al·legacions sobre els comptes del mercat,  varen posar sobre la taula unes dades que eren conegudes per l' equip de govern com a mínim des de mitjans d' agost, i per tant aquest assumpte crec que es podia haver resolt amb més normalitat en el anterior ple. Tot i així ben vingut sigui aquest ple extraordinari,  si serveix per aclarir algun aspecte de la situació comptable del nostre ajuntament, mentre esperem de la tant debatuda auditoria.
Molts calldetenencs estem cansats de que surtin tant sovint als diaris, noticies negatives del nostre poble. Estem cansats que ens preguntin "que passa a Calldetenes ?" o "tu ets de Calldetenes aquell poble que sempre surt al diari ?", i no sapiguem que respondre, estem cansats en definitiva, de que tant sovint ens facin pujar els colors per viure on vivim.  Alguns donen la culpa als diaris pel que publiquen, altres pel que no publiquen, alguns creuen que la causa es que el poble esta dividit o que el motiu son les lluites entre els grups politics, i probablement hi ha gent que encara  deu creure que hi han molts altres motius, uns motius que poc importen  ja que siguin quins siguin el que cal es canviar la dinàmica.

Confio que el ple del dilluns sigui un punt de inflexió en la imatge que es te de Calldetenes, espero que el regidor d' hisenda, administració i comunicació,  expliqui clarament que ha passat amb els diners que han motivat aquest darrer ensurt, temps per esbrinar-ho n' ha tingut de sobres,  i tanqui definitivament i sense deixar cap mena de dubte aquest assumpte i en conseqüència els comptes del 2010.

Confio també que el cap de llista de SI que "formalment" va ser qui va presentar les al·legacions, quedi plenament satisfet amb les explicacions, unes explicacions que a hores d' ara segurament ja coneix. També confio que el grup municipal de ERC les accepti com a vàlides i si s' en deriven responsabilitats les assumeixi, o que no les accepti i exposi clarament quina es la seva versió del que ha passat, i  que el grup de CUP - PeM  es posicioni clarament,  i no s' escudi en allò de que "ens refiem dels números que ha fet CiU" com va fer sovint en la legislatura anterior. En definitiva que d' una vegada per totes, els veïns puguem anar cap a casa convençuts de que hem passat pagina d' aquest assumpte,  i de que no sortirà ningú abans de Tots Sants, que enceti un nou capítol de la mateixa novel·la.

1 comentaris:

Santi ha dit...

Realment tens tota la raó, però crec que durant molt temps tindrem novela fins i tot després de Tot Sants.
Però jo deixaré 100 dies més de gràcia, per veure què diu la tan esperada auditoria. És el que realment m'interessa, per saber els atacs contra l'ex alcalde, si són realment verdaders o tant sols eren per conquerir vots.
Veurem dilluns els resultats del mercat, de moment, no crec que sapiguem res més.