El ple ordinari del 6 de febrer de 2012.

dimarts, 7 de febrer del 2012

Més  de vint persones varen assistir al ple ordinari celebrat ahir al vespre, un ple al que només varen assistir tres dels cinc regidors del grup municipal de ERC, sent molt significativa l' absència del seu cap de llista el sr. Jaume Mas.

Tots els punts de l' ordre del dia es varen aprovar per unanimitat, excepte el que fa referència a l' anulació d' unes factures del servei de recollida de deixalles, un punt que  els regidors de ERC hi varen votar en contra.  El regidor de serveis va explicar, que l' anulació bé motivada perquè segons el conveni signat, l' empresa que gestiona el servei s' ha de fer càrrec de totes les despeses, i per tant no hi tenen cabuda factures addicionals.

En el torn de precs i preguntes, el portaveu del grup municipal de Esquerra es va interessar per la situació de la variant i per la del nou institut. L' alcalde va explicar que la variant no es construirà aquest 2012 per les dificultats econòmiques que pateixen les administracions, però que al estar ja licitada serà de les primeres obres que es construiran a la que la situació econòmica millori. També va anunciar una reunió amb els responsables de la Generalitat, pel proper 29 de febrer. En quan al nou institut, el regidor d' urbanisme va assegurar que entrarà en funcionament al inici del proper curs escolar tot i anar just temps.

Seguidament va prendre la paraula l' alcalde Marc Verdaguer,  per manifestar el seu rebuig al comunicat del grup municipal de ERC publicat el passat divendres, indicant als regidors de ERC que amb aquest comunicat "havien escollit el camí equivocat", i que el que cal es que "assumeixin les seves responsabilitats", al mateix temps exposava alguns dels deutes que encara tenim pendents del any 2008. A continuació i en la mateixa línia que l' alcalde, el regidor de hisenda va rebatre punt per punt el comunicat, aportant més dades de deutes pendents per demostrar que es impossible que el deute sigui de 399.000. El portaveu del grup municipal de ERC va acabar manifestant que no criticaven l' auditoria sinó el to alarmista de la presentació, una manifestació que segur que sorprendrà a qualsevol que hagi llegit la noticia, i que al meu entendre significa un reconeixement implícit de tot el que se li estava dient.

Les quatre o cinc intervencions del públic varen anar en la línia de demanar la dimissió immediata d' en Jaume Mas i d' en Jaume Parramon, com a màxims responsables de la gestió que ens a conduit a la situació actual, amb l' agreujant de no haver dit la veritat sobre la situació econòmica del nostre ajuntament en el darrer període electoral.

Les actes de regidors son personals i per tant es una decisió les afectats presentar la dimissió, però  cal esperar que els dos regidors prenguin nota del que els va demanar la gent de Calldetenes que va assistir al ple, al meu entendre un grup molt  representatiu del sentiment del poble, i que definitivament assumeixin la seva responsabilitat i actuïn en conseqüència, donant  pas a gent no condicionada pel passat, que puguin treballar perquè Calldetenes vagi endavant.

1 comentaris:

Santi ha dit...

Estic totalment d'acord amb el que exposes, però i voldria afegir... que un ple com el d'ahir, en Jaume Mas no es va presentar perquè jo diria que va tenir una nassada. Aquest fet no em va agradar gens i després de sentir el discurs del Sr. Marc Verdaguer, que realment em va tocar la fibra i va deixar molt clar que d'aquesta manera no es podia treballar amb l'equip d'ERC.
Sincerament em faig repetitiu, però si que penso que haurien de dimitir els regidors del govern actual, així no aconseguirem ni millores pel poble ni pel propi partit d'ERC, ho sento molt per els nous regidors d'ERC, però jo ja hauria plegat.
Jo demanaria que des de la cúpula d'ERC i fins a baix de tot, reflexionin i facin el pensament que han de fer, per el bé del nostre poble.

Gràcies.