El que ens cal son respostes.

dimecres, 22 de febrer del 2012

Fa uns set mesos en un escrit en aquest mateix bloc, un cop confirmat que en Jaume Mas havia perdut  l' alcaldia, li demanava que expliques quina era la mena d' oposició que pensava fer. També li transmetia la meva impressió de que era molt difícil recuperar els suports perduts els darrers anys tant dels veïns com dels companys de partit i dels amics, i de que era impossible recuperar l' alcaldia si era aquesta la finalitat de la seva permanència. Passat aquest temps, en Jaume continua sense explicar amb quina finalitat continua al ajuntament. ni quina es la feina que vol fer-hi. Aquesta manca d' explicacions i la successió d' esdeveniments que s' estan produint,  fan que la seva actitud a dia d' avui encara resulti més difícil d' entendre.

El  grup municipal de ERC amb els membres del antic govern al capdavant,  no ajuda al actual govern a aclarir la situació dels comptes municipals, la carta publicada al 9 Nou criticant el resultat de l' auditoria, (de la que es varen tenir que desdir en un ple celebrat pocs dies desprès), que s' hagin de retornar al ajuntament diners que es guardaven a casa, la llarga llista d' impagats que s' ha anat posant sobre la taula, o la necessitat d' anular factures que no s' ajustaven als contractes signats, en son una prova de l' escassa col·laboració que poden oferir, i probablement la causa de que en ocasions algun membres del grup municipal de ERC no assisteixin a alguns plens.

D' oposició constructiva tampoc en poden fer, els continuats "desordres" que es van destapant a cada ple ho impedeixen. Els anteriors gestors no poden obrir la boca sense que s' els tiri en cara alguna nova deficiència en la seva gestió. Les deficiències en el contracte del bus, en la facturació de deixalles o en la valoració del projecte del pavelló, per no parlar de la pèrdua d' expedients d' obres, impedeixen que el que puguin dir tingui la credibilitat suficient.

El proper ple ordinari es el dia 5 de març, es probable que en aquest ple aparegui alguna nova denuncia de deficiències en la gestió anterior. Segurament l' assistència de públic tornarà a ser nombrosa, per preguntar sobre fets dels que encara hi han dubtes, o per aixecar noves sospites com les que es varen aixecar  en el darrer ple ordinari sobre les dietes cobrades o les donacions a Osona Solidaria en temps de crisi, unes sospites que com ha passat amb els temes del mercat i de la deixalleria, es probable que s' acabin enquistant sense aconseguir donar-hi una resposta convincent.

Els rumors de que algun regidor del grup municipal de  ERC està pensant plegar,  les especulacions sobre si en Jaume Mas  plegarà o no i  sobre quan ho farà, unes especulacions en part alimentades per ell mateix, no ajuden gens a assolir l' estabilitat que necessitem i son un inconvenient afegit pel bon funcionament del poble. Cal que els regidors de ERC es puguin dedicar a fer  la seva feina, ja sigui des del govern o fent una oposició constructiva, crec que cinc regidors "presoners" del passat, son un luxe que com a poble en aquest moment no ens tindríem que permetre, i com ja he donat a entendre en algun escrit anterior, la solució a tot aquest embolic, passa per la renuncia dels dos regidors que eren membres del antic govern.

1 comentaris:

Santi ha dit...

Realment aquest escrit, crec que a curt o a llarg termini podrem esbrinar el perquè d'aquestes ganes de mantenir-se com a regidors, deixant sense cap mena de possibilitat de que el partit d'ERC pugui ajudar amb nous regidors en els afers del nostre poble.
No puc entendre que quant en els plens es prepara algun temporal, la/les persones que tenen que respondre sobre aquests afers, sempre casualment tenen altres compromisos. Tampoc entenc com els nous regidors d'ERC, aguanta'n els atacs a cada ple per culpa dels regidors anteriors.
Tant sols em queda pensar que... una persona que ha dit i diu sempre, que estima molt aquest poble, com pot ara tenir 5 regidors sense cap càrrec i aguantant les pressions i atacs constants i merescudes
Per aquest motiu també penso que en aquest moments si estima el poble, ha de fer el que ha de fer pel poble.
Hauríem de aconseguir tenir uns plens constructius i sempre estem esperant a veure qui atacara a qui i perquè, no és gens maco.
No dubteu que us agrairem tot el que aquests darrers anys heu fet ben fet, però en aquest moments esteu enfonsant ERC i el poble.

Seré insistent, però tenim 5 regidors en el nostre Ajuntament, que no aporten res. Espero que vosaltres us en adoneu i rectifiqueu.