El que ens cal son respostes (2).

dilluns, 26 de març del 2012

En el ple del passat dia 22 de març, el cap del grup municipal de ERC i anterior alcalde de Calldetenes, va ser el portaveu del seu grup municipal, un fet que no m' hauria cridat l' atenció, si no fos perquè des del ple de investidura eren els seus companys de candidatura els que venien exercint aquest rol. Que fossin altres regidors els que fessin de portaveus en els plens, em feien pensar que els rumors de la renuncia a curt termini d' en Jaume Mas a l' acta de regidor podien ser certs, i que faria el que han fet altres politics de la comarca, que desprès de molts anys de ser alcaldes han renunciat a ser regidors quan han perdut el govern.

Com deia en el escrit del 22 de febrer, penso que la renuncia dels regidors que formaven part del antic govern es necessària per Calldetenes, fins i tot imprescindible si es vol canviar l' actual dinàmica, però tots sabem que aquesta es una decisió personal.  En el cas de que la seva decisió sigui continuar exercint de regidors tal com em va semblar el dijous passat, crec que els veïns tenim dret a exigir que la facin pública, i que tothom pugui tenir clar quina es la legislatura que ens espera i amb quins actors. Penso que també tenim que exigir, que s' acabi amb les continuades absències als plens i que sempre que s' els requereixi sobre actuacions del anterior govern,  donin totes les explicacions que calgui d' una manera clara i sense evasives, un fet que per els motius que sigui en aquesta legislatura de moment no s' ha produït, i que perjudica clarament els interessos i la imatge de Calldetenes.

Si com es diu la intenció d' en Jaume Mas es renunciar a l' acta de regidor, (de la intenció d' en Jaume Parramon no en tinc cap informació), penso que també cal publicar-ho de immediat i executar-ho el més aviat possible. Tot i així, tant si pensa renunciar a finals d' any com apuntaven alguns rumors, com si ho fa el mes d' abril com apuntaven d' altres,  o si la data escollida es el juliol com sembla indicar la darrera versió que circula, crec que tindria que cedir als seus companys de candidatura i per suposat als del partit que representa, tot el protagonisme i la llibertat per decidir quina es la política a seguir més convenient, donant la seva opinió sempre que pugui i/o se li demani, però defugint per més que li costi imposar condicions o politiques que en aquest cas ell ja no conduirà.

Penso que cal donar resposta immediata a aquesta situació de bloqueig, que es visualitza en les absències continuades als plens del mateix Jaume Mas i també d' altres regidors de ERC, i que fa que les coses que caldria aclarir i resoldre  en benefici de Calldetenes,  es vagin allargant en el temps. Qui vulgui comprovar quina es actualment la situació de la vida municipal, només cal que assisteixi al proper ple ordinari que si no recordo malament es celebrarà el proper dos d' abril.

1 comentaris:

Santi ha dit...

Des del meu punt de vista, no puc entendre com els regidors d'ERC del govern anterior, encara ocupen els seus càrrecs -tal i com es diu en aquest escrit-. N’hi ha que no s'acosten ni als plens. És un camí molt lleig el que fan servir si és que el seu interès és sortir amb dignitat de la seva regidoria.

Tot i que crec, fins i tot, que ara ja és tard, per poder-ne sortir. A més d’això hi ha els comentaris velats que abandonen el càrrec i que ja fa temps que sentim. La veritat és que no entenc per què aguanten, sincerament. No ajuden gens el poble i perjudiquen molt el govern actual amb la seva postura. Si realment estimen el poble, com diuen, jo els demanaria que deixessin els papers sobre la taula i obrissin pas a gent amb ganes d'empenta.
Aquesta actitud que mantenen és intolerable: cal anar als plens per comprovar de primera mà el que realment passa
No m'agradaria acabar sense reconèixer que en el seu mandat han fet tot el que han pogut i amb ganes, però ara les coses van per un altre camí, un camí que ells haurien de deixar. Si s’hi van posar en el seu moment que pensin que “qui no vulgui pols que no vagi a l'era, i si hi vas , segur que de pols en tindràs”.

Espero que facin el pas com més aviat millor. Hem de tocar de peus a terra i si ens hem de posicionar cap a un altre cantó, jo sóc el primer de fer-ho.