El ple ordinari del 5 de març de 2012

dimarts, 6 de març del 2012

Quinze persones varen assistir al ple ordinari celebrat ahir vespre, un ple en que altre vegada no va assistir l' ex-alcalde i cap de llista del grup municipal de ERC. Aquesta absència va tenir com a conseqüència, que moltes de les preguntes que tant els regidors com el públic li volien dirigir, quedessin de nou sense resposta i pendents per el proper ple.

Els diferents punts del ple es varen aprovar pràcticament sense debat i per unanimitat, excepte el de l' aprovació dels comptes del aigua i clavegueram , que es va deixar l' aprovació pendent per un proper ple. El regidor de serveis va informar que en la documentació de tancament de Sorea, s' havia detectat que a l' ajuntament se li descomptaria fins l' any 2038, una part del que tindria que ingressar en concepte de "cànon de l' aigua" , per fer front a un deute amb Sorea que en aquests moments es encara  de 127.000 euros, un deute que no s' havia detectat dins ara.  Degut a que cap dels regidors presents va poder explicar quin havia estat el destí dels diners, ni perquè s' havia fet el préstec d' aquesta manera, es va acordar no aprovar el punt en espera de que l' ex-alcalde ho aclareixi.

Dels punts del  ple també voldria remarcar l' aprovació de la moció presentada per l´ Assemblea Nacional Catalana de Calldetenes, en suport al moviment "Diem Prou", que proposa pagar els impostos a l' Agencia Catalana en lloc de pagar-los al Ministeri de Hisenda espanyol. Tots els grups varen fer seva la moció i varen votar-hi a favor. Adjunto també el link a la pàgina web on s' explica el procediment a seguir per si algú s' hi vol acollir.

En el torn de precs i preguntes, el regidor de serveis va retreure al primer tinent d' alcalde del govern anterior, que en el darrer ple ordinari no s' hagués abstingut en la votació per l' anulació d' algunes factures de l' empresa "Arimany Piella transport SL", ja que va incomplir la llei al ser l' empresa en la que actualment treballa. Li va retreure també, que amb la seva votació havia defensat interessos personals i no els interessos de Calldetenes.

Quan es va donar la paraula al públic, veïns que viuen fora del nucli urbà es varen queixar de que no els haguessin informat prèviament, dels canvis introduïts en el servei de recollida d' escombraries aprovats en el darrer ple. Varen exposar que amb la retirada dels punts de recollida, es quedaven sense un servei pel que tenien que continuar pagant, i que creien que no s' havien estudiat prou bé totes les alternatives. Tant l' alcalde com el regidor de serveis varem manifestar la seva predisposició a reunir-se amb els veïns afectats per millorar la proposta, al mateix temps que informaven que el dia 22 de març hi hauria una reunió pública, per informar a tots els veïns del nou funcionament del servei.

El cap de llista de SI va preguntar sobre l' abocament de purins en alguns camps i sobre la depuradora de "la Caseta", preguntes que l' alcalde va respondre dient que aquests temes eren responsabilitat del consell comarcal. També va fer un seguit de reflexions sobre les donacions del govern anterior a Osona Solidaria, la necessitat de registrar les intervencions del públic en els plens, l' absència del ex-alcalde i el nivell d' endeutament de Calldetenes que va comparar amb el de Moià. Va acusar al grup municipal de ERC de comprar vots en les passades eleccions i de mentir en el  tema del endeutament.

En Marius Valls ex-regidor d' urbanisme del anterior govern, va intervenir per informar que s' havia dirigit al ajuntament per demanar dades sobre el pagament de 2.000 euros mensuals durant 47 mesos a l' empresa "Arimany Piella transport SL", que no estaven documentats en el contracte i que es va debatre en el  ple anterior. Va indicar que si no ho feia l' ajuntament, ell estava disposat a denunciar a on calgués aquest fet, i va oferir al equip de govern la seva col·laboració  per tal d' aclarir-ho.

1 comentaris:

Santi ha dit...

Personalment d'aquest ple, vaig treure'n la conclusió de tots els plens...
Fins quant haurem d'aguantar que a cada ple, tinguem una sorpresa més d'endeutament? Vull aprofitar, per tant sols dir que podem estar contents en aquests moments del treball que està realitzant l'equip de govern actual i que per contra i com sempre molt repetitiu, ERC necessita un canvi, de totes les preguntes que es formulen a l'equip de govern anterior, no en tenim resposta ni en el mateix ple ni en el proper.
Que tenim que pensar la gent del carrer...? Realment és just no justificar els deutes que es posen a sobre de la taula?

Agrair les paraules del ex-regidor Màrius en el ple d'ahir.

Deixo aquestes preguntes a l'aire, però esperant sempre que algú les respongui i espero que sigui aviat.