El ple ordinari de Calldetenes del 7 de maig de 2012.

dimarts, 8 de maig de 2012


Quinze persones varen assistir al ple ordinari celebrat ahir vespre, un ple amb quinze punts al ordre del dia, i al que encara s' en hi van afegir un parell més per la via d' urgència, així com algun decret d' alcaldia. Només un regidor del grup municipal de ERC no va assistir al ple.

Tot i la quantitat de punts a tractar, el ple es va resoldre en una hora i mitja, ja que tots els punts es varen aprovar per unanimitat sense pràcticament debat, cosa que al meu entendre vol dir que el grup municipal de ERC troba perfecte tot el que proposa l' equip de govern, i per tant el que caldria es que els felicitessin per la seva gestió,  i més si tal com va tornar a passar ahir, en l' apartat de precs i preguntes tampoc en varen fer cap.  L' altre possibilitat que hi veig es que continuïn sentint segrestats per la gestió anterior.

Els dos punts  afegits al ple per via d' urgència,  feien referència a la contractació d' una operació de crèdit pel pagament de deutes, i a l' anulació de totes les certificacions de les obres del torrental, ja que en motiu de la nova valoració de les obres, de la que encara no es té el informe definitiu, caldrà refer-les.  Aquets punts també van ser votats a favor pel grup municipal de ERC. El decret d' alcaldia introduït per urgència, feia referència al tancament de comptes del 2011, del que segur que s' en parlarà en propers plens.

Tal com es desenvolupen els plens es difícil pel públic present, tenir coneixament de molts aspectes del funcionament del poble, ja que els assistents no tenim per exemple, coneixement dels múltiples decrets d' alcaldia a no ser que s' introdueixin per via d' urgència com ahir, o que algun regidor del equip de govern tingui a bé comentar-los com va fer ahir el regidor de serveis preguntant sobre una factura de 38.000 mil euros que va entrar el febrer de 2012, per unes obres fetes al al teatre l' any 2006, i que s' ha retingut per no tenir suficient suport documental.

Tampoc va sortir en el ple, si ja hi ha hagut acord en la reclamació que l' equip de govern va fer al anterior alcalde en un ple anterior, perquè retornes uns diners cobrats per assistir a comissions de govern, i sobre les que varen deixar molt clar que no li pertocava cobrar. Potser encara no hi ha acord, o potser esperaven que ho preguntes algú del públic, però en qualsevol cas seria raonable  que en un proper ple  l' equip de govern, expliqui quina ha estat la decisió final que s' ha pres al respecte.

Remarcar també, que degut a que la Generalitat va permetre utilitzar la subvenció destinada al circuit de BMX per intentar acabar les obres del pavelló, un dels punts aprovats ahir per unanimitat va ser la renuncia a l' anterior subvenció per la construcció del esmentat circuit, una aprovació purament de tràmit, però que al meu entendre i per més que tots els grup manifestessin en més o menys grau la voluntat d' acabar-lo,  dubto que desprès de l' experiència d' aquests anys en els municipis catalans, cap govern torni a concedir una subvenció per fer una obra d' aquesta mena, i tampoc crec que els veïns estiguin disposats a sufragar-la amb els seus impostos.

Encara que no sigui un punt del ple d' ahir, dir que en la noticia que publica Osona.com sobre el ple celebrat també ahir al ajuntament de Vic, es va dir que: "La voluntat de Vic passa per no impulsar cap referèndum sobre la possibilitat que el barri de Quatre Estacions de Sant Llàtzer passi a Calldetenes, tal com havia informat algun mitjà. Tot i això, l’alcalde ha reconegut que n’havia parlat amb el seu homònim de Calldetenes.".  Al final tindran raó els que pensen que la política, es l' art de fer complicades les coses senzilles"

3 comentaris:

Santi ha dit...

Molt encertat el teu escrit Joan.
A mi el que més m'estranya, és que, es pugui presentar una factura del 2006/2007, a l'any 2012.
Tal i com va dir el regidor d'hisenda Sr. Benet, crec que en cas de no demostrar-se el deute molt clarament no es pot acceptar. Felicitats doncs pel regidor d'hisenda.
En quant a uns plens tant plàcids i de tant accord, en fa mala olor, relament no entenc la politica. I tal com dius les coses no s'acaban mai d'aclarir si s'han acabat o no.
Haurem de deixar-ho en mans del govern actual, que sembla que fins tot, els ex-regidors accepten les seves maneres d'actuar completament.
Felicitats doncs per les bones gestions que s'estan realitzan.

Pere ha dit...

Benvolgut Joan,

Moltes gràcies pel teu recull del proppassat ple ordinari.

Només afegir el que l'alcalde va anunciar; que qualsevol entitat, organització o persona física podrà demanar que llurs preguntes i respostes figurin a la corresponent acta de la convocatòria plenària. L'únic requeriment serà la presentació prèvia de les preguntes.

Joan Pi Puig ha dit...

Pere,

Es cert el que apuntes i es important.

En un ple, i sobretot quan te tants punts, de manera voluntària o involuntària et deixes coses, però el que tu apuntes es prou important com per haver-ho fet constar.