La plataforma "Consensus" a Calldetenes.

dijous, 17 de maig del 2012


El 26 de Juliol de 2008 vaig penjar un escrit el bloc, en el que plantejava al equip de govern municipal l' utilització de l' eina Consensus, una eina pensada per potenciar la participació ciutadana en els afers municipals, i que en aquell moment ja utilitzaven uns setanta governs locals. Han tingut que passar quasi quatre anys i s' ha tingut de produir un canvi de govern, perquè aquella proposta s' hagi fet efectiva, i ara el que pertoca es felicitar al equip de govern per posar-la en marxa.


De moment en la implementació que s' esta fent a Calldetenes, s' utilitzen dues funcionalitats de les que ofereix la plataforma. La primera   que es va posar en marxa fa unes setmanes va ser la de les enquestes, i ara es posa en marxa la que ofereix la possibilitat d' enviar una carta pública als regidors, i obtindre una resposta també pública, una funcionalitat realment potent i participativa si els veins ens animem a fer-la servir.

Com podeu veure en aquest enllaç a la web de la plataformaaquesta ofereix altres possibilitats de les que jo destacaria els fòrums de debat, i que estic segur que a no tardar l' equip de govern implementarà,  per tal de poder recollir les opinions dels veïns en els diferents aspectes que afecten a la vida municipal.

Per complementar aquesta eina crec que seria necessari, recuperar la iniciativa de gravar tots els plens, no cal que es retransmetin en directe, i posar-los a disposició dels veïns per tal de disposin del màxim de informació de primera mà de tot el que es decideix al poble, augmentant així les possibilitats de que qui vulgui participar pugui fer-ho i ho faci amb coneixement de causa.

Vull tancar el post felicitant novament al equip de govern per l' estrena d' aquesta funcionalitat, i crec que la millor manera de fer-ho es enviant alguna consulta a algun dels regidors, naturalment utilitzant la nova plataforma.