El ple ordinari del dia 1 d' octubre de 2012.

dimecres, 3 d’octubre de 2012

Nou persones varen assistir de públic al ple ordinari del més d' octubre, un ple amb vuit punts al ordre del dia als que si va incorporar per via d' urgència una moció de suport a la recent decisió del Parlament de Catalunya de convocar un referèndum per decidir sobre la Independència de Catalunya, moció que va ser aprovada per unanimitat. No varen assistir al ple els regidors Eva Freixa (PeM) i els regidors Nil Tomás i Jaume Mas (ERC).

Entre els punts més rellevants que es varen tractar, cal esmentar la signatura d' un nou conveni amb Endesa que normalitzarà el pagament en tres fraccions dels 465.185€ pendents per instal·lacions ja fetes en la urbanització de Torrental. la signatura del conveni permetrà que la companyia subministri corrent al nou institut. També es va donar compte de la sol·licitud presentada a la diputació dins el pla de "xarxa de governs locals", per obtenir un subvenció de 450.000€ que de ser aprovada seran destinats a la finalització de les obres del pavelló, una sol·licitud que no permetrà demanar cap més ajuda dintre del mateix pla fins el 2016.

Es varen aprovar també els comptes de l' aigua i del clavegueram corresponents al segon trimestre de 2012, el que implica uns ingressos aproximats de 2.400 i 8.400 euros respectivament, uns ingressos que si no ho tinc mal entès cal destinar al manteniment i millora de les respectives xarxes.

En el apartat de precs i preguntes, el regidor Josep Brachs va informar de dues sentencies contraries als interessos municipals. La primera correspon a un denuncia per un error en la categoria laboral declarada a la seguretat social, de l' arquitecte municipal que va treballar fa uns anys al nostre ajuntament (sra.Sala), i que implicarà un pagament mensual de 124€ durant tota la vida de l'esmentada arquitecte, La segona correspon a la que va presentar per acomiadament improcedent l' anterior arquitecte municipal (sr.Subirats), i que implicarà el pagament de uns 28.500 euros si el recurs presentat per l' ajuntament no ho modifica..

També en el apartat de precs i preguntes, el regidor de serveis va manifestar el seu desacord amb  les declaracions fetes per l' anterior alcalde Jaume Mas en una entrevista publicada el 14 de setembre al 9 Nou, en les que manifestava que el grup municipal de CiU tenia que demanar disculpes, ja que desprès de l' auditoria l' endeutament del municipi no havia arribat als nou milions d' euros que CiU havia anunciat. L' actual regidor Josep Brachs va exposar un inventari de deutes que s' havien anat trobant, arribant a la conclusió de que el deute era fins i tot superior, sense que cap dels regidors presents manifestes cap discrepància amb la seva exposició.

Un cop acabat el ple i ja en el torn d' intervenció del públic, es va preguntar si en Jaume Mas ja havia presentar la renuncia de regidor tal com va anunciar en la mateixa entrevista al 9 Nou del 14 desetembre. L' alcalde va respondre que de moment no s' havia entrat cap document al ajuntament que notifiques la renuncia, un fet que a molts ens resulta sorprenent ja que semblaria que un cop pressa la decisió, el més adequat pel poble i per els propis companys de partit es fer-la efectiva el més aviat possible, i més quan la seva activitat municipal es tant minsa que sovint no assisteix als plens que es celebren.  

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Joan,
Res de nou, la tònica general dels últims plens es va repetint.
La falta de transparència i de respecte del Sr. Mas vers els representants del poble, no assistint als plens per no haver de donar cap explicació no ho arreglarà fent entrevistes i declaracions a la premsa.
Si realment estès interessat en esclarir les acusacions que cauen sobre ell en temes com el Torrental o el Mercat municipal, el que hauria de fer en primer terme es donar-les als ciutadans del seu poble, i on millor que als Plens municipals i no omplirse la boca als diaris dient que te moltes ganes d'explicar se.
Salut,

Carles Sanuy

Santi ha dit...

20 andByrBon dia Joan,

Primer de tot dir que en aquest ple no vaig poder assistir, però si que les teves explicacions sempre dels plens, podré expressar el que peno d'unes paraules que dius.
No estic d'acord que la seva presència és minsa, és nul·la, perquè gaire bé no va mai als plens i quant ho fa no hi aporta res. Jo diria que des de el partit no poden fer en contra de tot això, perquè realment esta enfonsat el seu propi partit, cosa que crec que és el que vol.
Després de la gran entrevista en el diari comarcal i que tothom a llegit, crec que ja ni ha prou, si tant estima com sempre te a la boca, el poble, el que te que fer ja ho sap.
En aquests moment i gràcies a Ell, el nostre poble va més malament que bé, no per el govern actual "el qual aprofito per felicilitar-ne en part" si no perquè per culpa de ocupar una regidoria que hauria de deixar, ERC a Calldetenes no te vot ni veu.
Sento molt tenir que dir això d'una persona que hem arribat a comunicar-nos molt, però ja fa massa que està jugant amb els nostres interessos de cara al futur.
Aprofito per demanar-te Jaume "PLEGA" en aquest moments ens faràs un favor a tot el poble.

Gràcies Joan per deixar-nos opinar en el teu blog