El club dels elegits democràticament.

dilluns, 12 de novembre del 2007


El divendres dia 9 Novembre, el 9 Nou va publicar una entrevista de dues planes al alcalde de Calldetenes. M’ agrada que s’ entrevisti al nostre alcalde, així podem saber que pensa, i no m’ estranya la dimensió de l’ l’ entrevista, ja que es tracta d’ un polític de primera línia, recordem que ha estat president del Consell Comarcal.

He reflexionat sobre el que diu, i m’ he centrat en un punt concret del seu missatge. Dues pagines donen per molt i segur que es pot parlar de la seva carta amagada sobre el Mercat, dels comentaris sobre el Torrental, i suposo que alguns dels implicats mes directament ho faran.

Sense voler treure de context les paraules del alcalde, m’ he centrat en les frases que diu “...Els plens toquen quan toquen ”, i “al ple de gent del poble sempre som els mateixos, tan es un quart de nou del mati com del vespre”. Les dues frases donen a entendre que no te cap voluntat, de fer accions perquè la gent participi mes.

Te raó en que la gent participem poc, però si no s’ afavoreix des de l’ ajuntament la participació i a sobre si posen pegues, encara participarem menys. No m’ estranyaria que en les eleccions d’ aquí 4 anys, la participació baixi 10 punts mes, cosa que lamenta en la seva entrevista, si es continua pel camí de fer el que en podríem dir “pedagogia de la desmotivació”. No val excusar-se en que” la gent no vol”, la culpa no es de la gent, i l’ ajuntament te que fomentar la participació independentment dels resultats que sigui capaç d' obtenir.

Per altre banda veig que en els plens, es presenten mocions per la retirada de càrrecs a la Núria Pòrtulas, pel retorn dels papers de Salamanca o per la recuperació dels peatges de les autopistes a Tarragona entre d’ altres. Tots ells molt lloables, necessaris i en els que estic d’ acord. En el que no estic d’ acord es que cap grup presenti cap proposta concreta a votació, per tal de que es facin accions per fomentar la participació, o per altres assumptes que afectin mes directament al poble.

Sembla que a tots ja els esta bé com esta, i no fan cap acció per canviar-ho. D’ aquí que el títol de la meva aportació sigui “El club del elegits democràticament”, un club que obre les portes cada 4 anys perquè els tornem a elegir, i que durant els 4 anys no fan res per augmentar el nº de socis.