Primer congrés científic internacional de Calldetenes

dilluns, 19 de novembre del 2007


Voldria felicitar públicament a en Pere Tremolosa per l’ organització del 1er congres científic internacional de Calldetenes, i per la seva llarga trajectòria en l’ organització anual de la setmana de la ciència. També al ajuntament per el seu suport a aquesta iniciativa.

He assistit a la majoria d’ actes de la setmana de la ciència i del primer congrés científic, i penso que ha estat força interessant. Hi van haver-hi intervencions, amb abundància de dades tècniques, i altres mes amenes i divertides, com per exemple la del lama representant de la religió budista, o la d’ en Francesc Mauri, que apart de fer una presentació força distreta, va aportar com a nova prova del escalfament del planeta, la diapositiva que il·lustra aquest escrit. En definitiva una bona combinació d’ informació i bon humor.

Del congrés a part del contingut, em van cridar l’ atenció un parell de fets que no puc estar-me de comentar:

En primer lloc i tenint lloc a Calldetenes un acte com aquest, on es parlava bàsicament del canvi climàtic, em va cridar l' atenció la escassa presencia de membres de les llistes de CIU i PeM, especialment els seus caps de llista. També em va cridar l’ atenció, que no assistissin membres de grups tan compromesos en la defensa de la natura i en la lluita contra el model actual de creixement, com son la PeT i “no a la MAT”. Lògicament son molt lliures d’ assistir-hi, i jo no soc ningú per retreure’ls-hi, però no puc evitar pensar que si els organitzadors haguessin estat uns altres, la seva actuació hagués estat diferent.

També em crida l’ atenció la poca difusió del congres en els mitjans de comunicació, tan abans com desprès de la seva celebració. Crec que un acte d’ aquest estil, tindria que tenir mes difusió abans de la seva celebració, i caldria donar informació sobre les intervencions i la participació un cop celebrat. M’ ha sorprès que desprès de que apareguessin diferent fotògrafs al llarg del dia, l’ edició del 9 Nou d’ avui no faci ni un comentari al respecte. Potser han reservat l’ informació per l’ edició de divendres, però en tot cas suposo que el dijous Osona Comarca, si que donarà informació al respecte.