Aigua, politica municipal i dret a decidir

divendres, 7 de març del 2008

En la línia de procurar proposar accions que ens ajudin a millorar, i aprofitant el darrer ban de l’ alcaldia sobre el consum d’ aigua, apunto l’ idea del ajuntament de Tiana , d’ ajudar als veïns a repensar els seus jardins, davant el problema de l’ actual sequera i del excessiu consum d' aigua, i amb el lloable fi de fomentar-ne l’ estalvi. Adjunto el link de la noticia i del ban municipal.
http://www.lamalla.net/infolocal/noticies/article?id=191411
http://www.calldetenes.cat/activ%20mun.htm

Com podeu veure en el link adjunt, aquesta iniciativa compte amb el suport d’ una organització ecologista (Ecologistes en acció) , i amb subvencions de l’ Agencia Catalana de l’ Aigua (ACA). La falta d’ aigua com a conseqüència de la sequera i del excessiu consum, ens plantejarà cada vegada mes nous reptes, i caldrà tenir mes present aquest tipus d’ accions, en les que probablement tots podríem estar d’ acord.

Crec convenient emprendre el camí de fer aquest tipus d’aportacions en tots els àmbits, i demanar al equip de govern municipal que les porti a terme, en lloc de desqualificar-los contínuament per tot el que proposen, en algunes ocasions ratllant l’ insult personal. No cal recordar que han estat elegits de manera democràtica, i que si no fan el que cal, d’ aquí 3 anys ja els podrem posar al seu lloc, escollint la millor opció de les que es presentin.

Es pot discrepar de la seva actuació, temes com el Mercat o el Torrental en son un clar exemple d' actuacions conflictives, cal intentar que rectifiquin si es creu que estan equivocats, i al mateix temps aportar noves idees i propostes que ens millorin en altres àmbits.

El que penso que no aporta res mes que conflictes, es criticar sistemàticament tot el que les diferents regidories preveuen portar a terme, o marxar donant un cop de porta quan una decisió no ens agrada, en definitiva buscar l’ enfrontament permanent, deixant als regidors i de rebot a tots els veïns que els hem elegit, com una colla de “patètics incompetents”. No crec que sigui el camí.

Aprofito per assenyalar, que el 9 Nou informa que el proper diumenge dia 9 de març , hi hauran taules de recollida de signatures de la campanya “Decideixo decidir” a Vic, Manlleu, Torelló, Santa Eulalia de Riuprimer, Sant Julià de Vilatorta, Espinelves, Seva i el Brull. Adjunto novament el link de la campanya.
http://www.decideixodecidir.cat/