El reeditat butlletí de la secció local de ERC. “El Ressò”.

dimecres, 5 de març del 2008

Com he fet en altres ocasions, em prendre la llibertat de donar la meva opinió sobre el reeditat butlletí de ERC, que al meu entendre no es tindria que haver deixat de publicar mai, i que si s’ ha reeditat, es degut a que a Calldetenes s’ ha mantingut, amb mes o menys fortuna, viu el debat un cop passades les eleccions.


En la meva opinió i com he dit en alguna altre ocasió, caldria que es tractessin en aquests butlletins locals mes temes de Calldetenes. Nomes dos dels escrits en parlen, els altres sis parlen de temes de política de país, però no de temes municipals. Penso que si el que es vol es participar en el debat sobre el poble, el que cal es tractar mes temes locals (posicionament sobre la MAT, planta de gestió de runes, planta de gestió de purins, millores a la web, neteja i recollida de deixalles, etc...), ja que dels temes de país, ja ens donen muntanyes d’ informació els mitjans de comunicació.

Referent al escrit sobre el Mercat, estic d’ acord en els punts principals. De fet en els escrits que he fet sobre aquest tema, m’ he mostrat favorable al mercat, encara que no sobre la seva ubicació, que per cert tampoc li deu sembla la mes idònia al sr. alcalde, quan te pensat canviar-la quan es faci la variant. Trobo “atrevida” l’ afirmació de que l’ actual ubicació es la que vol la majoria. No dic que no tinguin raó, però m’ agradaria que em diguessin com han fet la valoració que els permet arribar amb tanta seguretat, a una conclusió semblant.

Estic d’ acord amb l’ escrit que parla de la manca de coherència dels partits. Crec que els exemples son força clars, i en la meva opinió, fins i tot ERC en va donar alguns exemples mes en l’ anterior legislatura, quan sent membres del govern del president Maragall, les mateixes persones deien unes coses com a govern, i les contraries com a partit. Afortunadament crec que en aquesta legislatura han sabut rectificar, i diferenciar clarament les dues posicions.

Coincideixo amb l' opinió de L’ Anna Maria. Jo afegiria al seu escrit, que el proper 9 de març, hi haurà en diferents llocs de Catalunya, una recollida de signatures a favor del dret a decidir, promogut per les dues plataformes (“Dret a decidir” i “Sobirania i progrés”). Tant si es va a votar com no, podem participar en aquesta acció. Adjunto el link de la web de la campanya que porta per nom “Decideixo decidir”

En l’ escrit del butlletí que porta per títol “Grup Municipal i Consistori”, es comenta que no s’ ha volgut respondre a determinades informacions tendencioses en favor de la estabilitat, i que cal treballar tots en la mateixa direcció. Penso que per poder treballar tots en la mateixa direcció, es necessari que hi hagi debat, i que tots ens anem convencent de que la direcció en la que es vol que es treballi es la correcte.

Des de pocs dies desprès de les eleccions, he demanat en aquest bloc, que l’ ajuntament fomenti la participació dels veïns per tots els mitjans, fins i tot per Internet com ha fet Vic i altres ajuntaments. Fins ara el canvi ha estat mínim, ja que ni tan sols s’ ha aconseguit, que els veïns puguin preguntar en tots els plens, fet especialment criticable, si tenim en compte que la gran majoria de plens son dels anomenats “extraordinaris”, on no es pot fer cap pregunta. Bona part dels escrits del bloc etiquetats com a “participació” I “internet”, parlen de la necessitat de que l’ ajuntament treballi a favor de que els veïns participin, no tinc cap mena de dubte de que te molts mecanismes per fer-ho.