Eleccions generals 2008 i eleccions municipals 2007

dimecres, 12 de març del 2008

Es evident des de fa molts anys, que cada tipus de convocatòria electoral té la seva dinàmica. Si ens fixem en les eleccions generals al parlament espanyol, el PSC les guanya fàcilment, mentre que en el les eleccions a la Generalitat, no aconsegueix guanyar mai i sempre es CIU qui recull el major nombre de vots. En les eleccions municipals, les persones que composen les llistes, tenen molta influencia en el resultats, mentre que en la resta son mes els partits els que marquen la pauta.


Si féssim una comparació entre les generals i les municipals a Calldetenes els darrers anys, ens sortirien els resultats següents:

Municipals 1999: ERC 735 vots CIU 180 vots CIC 126 vots
Generals 2000: ERC 227 vots CIU 592 vots PSC 97
Municipals 2003: ERC 831 vots CIU 322 vots (dues candidatures)
Generals 2004: ERC 555 vots CIU 485 vots PSC 160
Municipals 2007: ERC 655 vots CIU 225 vots PEM 291 vots
Generals 2008: ERC 247 vots CIU 499 vots PSC 300 vots

Queda clar que els darrers anys a Calldetenes, CIU queda per davant ( o molt a prop l’ any 2004), de ERC en les eleccions al parlament espanyol, i molt per darrera en les municipals. Aquesta tònica de les municipals, penso que canviarà en algun moment, en funció de les persones que es presentin en cada llista, i del compliment del programa per part del grup que governi, ja que es tracta d’ unes eleccions molt mes properes. Voler barrejar els resultats de les diferents convocatòries, només pot respondre a les ganes de confondre i fer soroll, o al desconeixement de la realitat.

En aquestes darreres eleccions al parlament espanyol, en la meva opinió ERC ha estat castigada perquè no ha estat ben vista la seva entrada al govern per una bona part del seu electorat, igual que fa quatre anys no van ser ben vistos els pactes de CIU amb el PP, i cap de les dues situacions, te res a veure amb el que passi a Calldetenes.

No es bo estar intentant acorralar permanentment al equip de govern municipal, aprofitant fins i tot el resultat d’ unes eleccions generals que repeteixo no tenen res a veure. Com deia en la meva darrera aportació, si d’ aquí tres anys no han complert el que varen prometre en el seu programa, i pel que varen ser elegits pels veïns de Calldetenes per portar-lo a terme, ja tindrem oportunitat de posar-los al seu lloc. La resta es fer soroll i embolicar la troca, cosa que res te a veure amb discrepar de com puguin estar portant a terme el seu programa.