Sessió de presentació del POUM

dissabte, 7 de juny del 2008


El passat dijous es va celebrar la reunió de presentació del POUM, amb una assistència de veïns que jo qualificaria de “l’ esperada”, o potser fins i tot “millor de l’ esperada”, però lluny del que seria desitjable. El procés del POUM es llarg, i potser l’ ambient s’ anirà escalfant, i la participació serà mes alta, tal com varen demanar els ponents de la sessió.

En la reunió de presentació, es va explicar la mecànica del procés participatiu, i es va fer un recorregut històric sobre com han anat evolucionant les ciutats. També es varen explicar conceptes tècnics bàsics per ajudar a entendre i a participar en el procés.

Per donar mes possibilitats d’ informar-se als veïns que vulguin participar, crec que a part de publicar el màxim d’ informació a la web municipal, tal com ja diu el tríptic que ens van fer arribar, semblaria convenient, que l’ accés a l’ exposició i a tota l’ informació del POUM dipositada als baixos del ajuntament , que esta previst que sigui oberta de 9 a 15 hores, també s’ obris alguns dies per la tarda o alguns dissabtes, per facilitar l’ accés a gent que el mati no pot anar-hi. Segurament no seran gaires, però el projecte s’ ho val.

Com deia en la anterior aportació, considero important donar l’ opinió sobre com volem que sigui el poble en el futur, encara que aquesta opinió només sigui una petita part de tot el procés i per tant no pugui ser vinculant. Serà interessant veure que diu l’ informe final sobre que opinen els veïns que hagin participat, i com ho recull el POUM.