Apunts de tecnologia

dimecres, 29 d’octubre del 2008


Els darrers dies he introduït en el conjunt de blocs UnXideTot, un parell de modificacions que per ser mes o menys curioses, voldria comentar en aquest post.

La primera d’ elles es el traductor de Google, capaç de traduir de moment entre 35 idiomes diferents, i que segurament en un futur n’ incorporarà més. En l’ apartat que he anomenat “Tradueix la pàgina”, només cal seleccionar l’ idioma, i automàticament tradueix la pàgina des de on s’ ha fet la selecció al idioma escollit. La traducció al castellà es força bona i crec al tractar-se d’ un automatisme, se li poden perdonar els errors que pugui cometre. La traducció a altres idiomes, no estic en condicions de poder-ne comprovar la qualitat.

La segona modificació, es la possibilitat d’ escoltar els missatges penjats al bloc. No deixa de ser una curiositat que en ocasions falla, i que segurament te poca utilitat a no ser que es tinguin problemes visuals, però que ens indica quin es l’ estat d’ aquesta tecnologia, i de que ens esta posant al abast per ella mateixa, o combinada amb l’ anterior. Crec que també podem perdonar-li les errades a aquest curiós giny. Podeu trobar l’ accés al final de cada post, just abans de les etiquetes i els comentaris.

Per últim dir que en Xevi Domínguez a dissenyat un nou logo pel conjunt de blocs “UnXicdeTot”, que es el que ilustra aquest post. Juntament amb el logo em va fer arribar un comentari que deia: “ “He fet el XIC més gran per representar que els granets de sorra que són les petites entrades i comentaris dels blocs van fent entre totes un gran TOT.”, Crec que resumeix perfectament la filosofia dels blocs “UnXicdeTot”.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats per les novetats introduïdes al bloc, Joan. T'estàs convertint en el blocaire número 1 de Calldetenes, i amb prou mèrits per ser-ho.

JPP ha dit...

Josep,

Amb aquest post volia ajudar a difondre algunes de les possibilitats que ens ofereix Internet, i molt especialment la voluntat participativa dels blocs UnXicdeTot i del mon blocaire en general. La resta només es “tallar i enganxar”, ja que el giny per escoltar els post, el vaig veure fa un temps al bloc de l’ Arnau Martí, i el del traductor m’ ha arribat per diferents camins, entre ells el teu bloc “A corre cuita”.