27 de maig del 2009 (a meitat de la legislatura).

dimecres, 27 de maig de 2009


Avui 27 de maig es compleixen dos anys de les eleccions municipals, i arribem per tant a la meitat de la legislatura. Personalment penso que es un bon moment per fer balanç del que a succeït al llarg del que portem recorregut, d’ una legislatura que tal com comentava el 9 Nou en el seu balanç del passat dilluns, en el nostre municipi s’ ha viscut amb força tensió.

Personalment penso que estaria bé que els partits politics, fessin un balanç públic de les seves actuacions, del que pensen sobre la situació del municipi, i de com cal encarar els dos anys que queden de legislatura. Penso que per una banda els serviria de reflexió sobre si el que han fet des de la posició que els ha tocat jugar, es el que cada un d’ ells s’ havia proposat, i també penso que seria una informació profitosa pels veïns.

Esta clar que al llarg d’ aquests dos anys, hi ha hagut temes conflictius com el del mercat, que pel que sembla esta correctament encarat amb la comissió de seguiment que s’ ha constituït, o com el tema de l’ urbanització del Torrental, punta de llança del debat d’ abans de les eleccions i també al llarg d’ aquest dos anys.

També hi ha hagut temes que poc a poc s’ han anat consolidant, i que al meu entendre estant clarament reconeguts i acceptats pels veïns, com pot ser el funcionament del Auditori-teatre, que al meu entendre deixen lluny el debat sobre si es tractava d’ una obre fora del abast del nostre poble. He sentit a dir fins i tot a algun regidor de l’ oposició, que el que cal es utilitzar al màxim aquest servei, opinió que comparteixo al cent per cent, i que representa un interessant repte de futur.

Altres punts que han estat motiu de debat son la construcció de la variant, pel que sembla en vies d’ encarar la recta final, si ens atenem a l’ informació donada per l’ alcalde les darreres setmanes, i també la capacitat (o incapacitat) del ajuntament de informar adequadament als veïns, situació que cal esperar que donarà un salt important amb l’ anunciada renovació de la web. També em sembla important el salt en la potenciació de l’ ús de les noves tecnologies per empreses i particulars, derivat de la participació en el projecte de ciutats digitals, i del que recentment ja hem rebut les primeres propostes. Altres temes que ha generat fortes tensions entre els grups municipals, han estat el dèficit del ajuntament. l’ apujada d’ impostos i l’ elecció del secretari del ajuntament.

El tema del dèficit ha estat llargament debatut al llarg d’ aquest dos anys, i no tinc cap dubte que continuarà sent-ho els dos anys que queden de legislatura. Cada partit polític te la seva visió de la situació i els propers dos anys cal tenir especial cura per intentar redreçar aquesta situació, igual que tindran que fer la majoria d’ ajuntaments, que al igual que el nostre es veuen greument afectats, tal com es pot llegir en multitud d’ articles als diaris, on entre altres coses s’ explica la posició comuna que estan prenent els alcaldes de tots els partits en les seves reivindicacions, per tal de mirar de reconduir la situació.
Crec que seria convenient que en les properes edicions dels butlletins dels partits municipals, fessin una valoració de quina es la situació segons la seva opinió, de la seva actuació al llarg d’ aquest dos anys, i quines son les seves propostes de millora. Els veïns (al menys jo) els ho agrairíem, i a ells els podria servir per reflexionar.

0 comentaris: