Eines web 2.0 - Netvibes

dimarts, 16 de març del 2010


En algunes ocasions, he penjat en aquest bloc alguns escrits fent referència a les xarxes socials i a la anomenada web 2.0. Amb aquest escrit d' avui voldria encetar un nou capítol, consistent en comentar algunes de les moltes eines , que ens ofereix el món Internet.

L' eina que he escollit per aquest primer escrit es el Netvibes, una eina que ja fa un cert temps que existeix, molt senzilla de fer servir, i que el que ens ofereix es la possibilitat de construir els nostres propis escriptoris virtuals, de manera que estiguem on estiguem, i amb qualsevol ordinador que tinguem a mà, puguem accedir a la xarxa amb l' escriptori que ens hem creat.

Com que el Netvibes ofereix la possibilitat de convertir en públics els escriptoris que es creen, m' ha semblat que la manera més senzilla d' explicar la seva funcionalitat, era construir-ne un i publicar-lo. L' he titulat "Calldetenes 2.0", i pretén recollir els recursos internet que conec relacionats amb Calldetenes. El fet de publicar un escriptori, permet que el pugui utilitzar tothom, de manera que si algú considera que aquest li pot servir, només cal que el posi entre els seus favorits.

Com que a mi em serveix per tenir els recursos del poble a mà, periòdicament l' aniré actualitzant, incorporant algun giny, alguna pàgina o algun bloc que em sembli d' interès, o que algú m' hagi fet arribar.

Com haureu vist si heu polsat amb el ratolí sobre l' enllaç anterior, l' adreça d' aquest escriptori Netvibes "Calldetenes 2.0" es http://www.netvibes.com/calldetenes, i haureu vist també que els diferent recursos estant agrupats en diferents pestanyes (noticies, blocs, empreses etc...). per tal de poder ordenar-los al nostre gust.

Existeixen altres eines com el Igoogle , que tenen un funcionament molt similar. En aquest cas només cal polsar l' enllaç "començar ara", per veure ràpidament el que ens ofereix . En els dos casos només cal registrar-se i començar a fer-los servir, es senzill, distret i pot resultar força útil, per tenir sempre accessibles les pàgines que fem servir més habitualment.

2 comentaris:

Sergi Tarrés i Sales ha dit...

M'ha semblat una bona idea Joan! Una página que aglutini tots (o bona part) dels "actius online" d'una determinada temática o territori pot facilitar molt mes el tractament de la informacio que, quan es dispersa, no es copsa en context o costa de seguir! Gracies per la teva feina!! Hi colaboraré en la mesura que pugui!!

JPP ha dit...

Hola Sergi

Totalment d' acord amb el teu comentari. Espero les teves aportacions.

Gràcies per la teva aportació.