Eines Web 2.0 – copia de dades a la xarxa ( Terabox)

dimecres, 31 de març del 2010


Existeixen multitud de serveis web 2.0, que ens ofereixen la possibilitat de guardar les dades del nostre pc a la xarxa, amb l’ objectiu de que puguem disposar d’ una copia de seguretat en cas d’ una avaria del nostre pc, i també perquè les puguem fer servir des de qualsevol ordinador. Es tracta d’ un servei que en general només valoren els que en alguna ocasió han perdut la informació del seu disc dur.

Pràcticament tots els serveis de back-up a la xarxa, ofereixen la possibilitat d’ iniciar-se en el seu ús de manera gratuïta, permetent fer servir un quantitat d’ espai limitada, en general 2 Gb, tot i que alguns com Skydriver ofereixen fins a 25 Gb o Adriver que n’ ofereix fins a 50 Gb sense cap altre cost que donar-nos d’ alta en el servei.

Cada un d' aquests serveis ofereix opcions diferents, però cal suposar que tots n’ incorporaran de noves en futures versions i que com sol passar, amb el temps s' aniran igualant en quan a prestacions.

Un dels serveis de backup que figura entre els més reconeguts, es el Dropbox. L’ espai que ofereix de manera gratuïta es limita a 2 Gb, però disposa de moltes opcions, com per exemple la sincronització automàtica entre el nostre pc i el servidor de la xarxa.

Els usuaris que tenen contractat el servei ADSL a Telefònica, aquesta companyia els ofereix el Terabox, un servei que permet copiar fins a 5 Gb d’ informació de manera gratuïta, i fins a 1TB en diferents trams, a un cost força raonable. Entre les opcions ofertes per aquest servei, també hi figura la sincronització automàtica de les nostres dades amb el servidor Terabox.

Qui s' animi a provar aguns d' aquests serveis, només cal que es doni d' alta per comprovar si s' ajusta a les seves necessitats.