Eines web 2.0 - Spotify,

dimarts, 23 de març del 2010


Spotify es un servei Internet, que permet escoltar música fent servir la xarxa com a mitjà de distribució. Aquest servei ha tingut un gran impacte els darrers temps, pel fet de tractar-se d' una forma de distribució de música, totalment legal, que te un cost raonable, i a la que fins i tot la SGAE no posa cap impediment com a model de distribució.

Spotify comercialitza un catàleg immens de peces musicals, per un preu mensual de 10€, una quantitat raonable si ets aficionat a la música, i també si el comparem amb altres serveis com pot ser la televisió de pagament. Per aquest preu de 10€ al mes, a més a més d' escoltar música en modalitat streaming, tens la possibilitat de baixar-te música per escoltar-la desconnectat de la xarxa,compartir llistes de cançons amb amics o a les xarxes socials,i també la possibilitat d' escoltar-la fent servir el telèfon mòbil.

Existeix una versió gratuïta de Spotify, que no permet l' opció de portar la mùsica al mòbil, ni la d' escoltar-la sense estar connectat d' Internet, i amb el petit inconvenient de que cada dues o tres cançons introdueixen algun anunci. Si algun dia es pensa fer un ús intents de Spotify, els anuncis es poden eliminar pagant un preu de 1€ al dia. El principal inconvenient de la versió gratuïta, es que cal disposar d' una invitació per poder-hi accedir, invitació que poden subministrar els usuaris de pagament.

Un fan de Spotify que m' en cantava les excel•lències, el comparava amb la xarxa de subministrament d' aigua. Em deia que estiguis on estiguis, sempre que obres una aixeta surt aigua, i que Spotify es comporta de la mateixa manera des de qualsevol punt que tinguis accés a Internet, amb la diferencia de que el que surt es música, la música que vols en cada moment, eliminant tota les problemàtiques de gravar CD's, traspassar la música al mòbil etc..