Eines Web 2.0 - Live Meeting i altres serveis semblants

dissabte, 24 d’abril del 2010


En el mon empresarial i probablement també en altres àmbits, cada vegada es més freqüent l' us d' eines que permeten treballar de manera conjunta, a grups de treball situats en ubicacions distants, eines que també s' utilitzen per fer formació i presentacions.

Una d' aquestes eines es el LiveMeeting, que sota el control d' un administrador de la sessió, dona servei de vídeo conferencia, i sobretot la possibilitat de compartir documents (Word, Excel etc..), amb la possibilitat de actualitzar-los simultàniament des de qualsevol punt. També permet gravar tota la sessió, i distribuir-la als interessats o penjar-la a Internet.

Tot i que es tracta d' un servei pensat per les empreses, te aplicació en molts altres àmbits com poden ser tota mena de presentacions, xerrades i per suposat sessions de formació, on son perfectament aplicables les raons que en justifiquen l' ús. En el cas de Live Meeting, s' ofereix una versió professional que permet connectar fins a 1.250 persones, o millor dit punts de treball ja que davant d' un ordinador pot haver-hi més d' una persona. També existeix una versió reduïda que permet la connexió de fins a 15 punts. L' únic requisit es que el convocant de la conferencia tingui contractat el servei, i els convidats, que no necessiten contractar res, tinguin instal•lat el programa Live Meeting en el seu ordinador.

Existeixen altres serveis d' aquest mateix estil amb prestacions molt semblants, com per exemple el que ofereix DimDim. Aquest servei no requereix instal•lar res en el ordinador, ja que funciona des de qualsevol navegador tal com es pot comprovar en la seva pàgina web.

Fa pocs dies vaig assistir a una presentació sobre xarxes socials utilitzant aquest servei, i el resultat pel que fa a la qualitat tecnològica de la mateixa va ser molt satisfactori, tant pel que fa a la qualitat del àudio, com a l' actualització de la presentació a la pantalla, a mesura que el ponent anava fent la seva exposició.

Els costos d' aquest serveis son francament raonables, i sense cap mena de dubte representen estalvis importats per qui en te necessitat, i al mateix temps amplien les possibilitats tant a nivell d' oferta com a nivell d' assistència, ja que eviten els desplaçaments tant de públic com de ponents, a vegades a grans distancies. Per aquestes raons, entenc que d' una manera semblant a les xarxes socials, el seu ús s' anirà estenent i cada vegada hi haurà més actes que en faran ús.

Per posar un exemple on penso que s' en podria fer ús, faré referencia a un esdeveniment proper de caire tecnològic. La xarxa Punt Tic de la Generalitat de Catalunya, presenta a Barcelona el proper 28 d' abril, una nova plataforma web anomenada MapaTic.cat, un acte d' uns 45 minuts de durada, i al que podria assistir molta més gent, si s' utilitzessin eines com les comentades.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

També es pot veure gravat en aquest
web.

JPP ha dit...

Moltes gràcies per la teva aportació.