Es coherent la majoria de ERC al nostre ajuntament, amb els principis del seu propi partit ?

diumenge, 2 de desembre del 2007

La majoria d’ escrits que he fet en aquest bloc, han estat dirigits a reclamar informació al ajuntament, que es fomenti la participació, en definitiva a demanar transparència i participació. Amb mes o menys fortuna, he dedicat les aportacions a posar exemples d’ accions que s’ han fet en ajuntaments veïns en aquest sentit, a reclamar coherència en els horaris dels plens, en la presentació dels comptes etc..

Esta clar que el nostre ajuntament (en concret el govern majoritari de ERC), no es sensible a aquestes demandes. Tampoc veig que cap dels altres partits faci cap tasca en aquesta direcció.

ERC disposa d’ una majoria suficient per tirar endavant el que cregui mes prioritari, i per mi esta clar que fomentar la participació i la transparència no figura entre aquestes prioritats. Com deia en un escrit anterior, penso que en certa manera practica la “pedagogia de la desmotivació”, fent servir una frase del alcalde a l’ entrevista del 9 Nou.

Aquesta manera d’actuar, no sembla que pugui canviar a curt termini al menys de manera voluntària, i es d’ aquesta impressió que neix la meva pregunta de si es coherent la majoria de ERC del nostre ajuntament, amb els principis que defensa el seu propi partit.

ERC presumeix de la gran participació de les bases, en les decisions que pren el partit, en definitiva presumeix de ser un partit que fomenta la participació, i també de “mans netes”, es a dir de transparència. Esta clar que el comportament del ajuntament, es just el contrari.

Trobo força lamentable, que les seccions locals, comarcals o nacionals dels partits, no forcin un canvi d’ actitud en els ajuntaments on governen amb majoria absoluta, i poden demostrar sense cap problema aquest tarannà del que presumeixen. Trobo que es una contradicció a la que els politics en general ens tenen acostumats, però que per mi es especialment sorprenent en el cas de ERC.

Soc conscient que manifestar aquesta opinió no servirà de res a curt termini, però al menys em quedaré tranquil, si les properes eleccions decideixo votar en blanc, quan tornin a venir amb la cançoneta de la necessitat de la nostre participació.

Estaria bé que en unes eleccions municipals amb molta participació, guanyessin els vots en blanc, i tots el grups politics quedessin en minoria. Potser així es canviaria de manera radical aquesta mena de situacions.