Bones Festes el Tió i el Pare Noel

divendres, 21 de desembre de 2007


Abans de començar les Festes de Nadal, voldria aprofitar aquest bloc per desitjar a qualsevol que passi per aquí, tan si es de manera voluntària com accidental, i també als que no hi passin, unes Bones Festes de Nadal, i un 2008 ple d’ èxits i felicitat.

També voldria aprofitar el moment, per deixar constància de la meva opinió sobre el tema del TIÓ i el PARE NOEL. Potser per alguns un tema menor i folklòric, però si hi pensem una mica, la majoria de coses que composen la nostre vida, son menors i/o folklòriques.

Segons diu l’ historia, aquesta figura del Pare Noel tal com la coneixem actualment, es una adaptació feta per un pintor Suec (Habdon Sundblon), per encàrrec de la Coca-Cola l’ any 1931. Per qui hi tingui interès en tota l’ historia, adjunto el link on hi figura la versió de la Wikipendia, que lamentablement no he trobat en català.

Adjunto també el link on es parla del Tió

El tema es que un invent d’ una companyia comercial, aprofitant algun personatge típic de les tradicions d’ altres països, i fent les adaptacions que li sembla, inventa un nou personatge capaç de modificar les tradicions d’ un país com el nostre, pel sol fet d’ haver sabut trametre una imatge simpàtica i agradable.

Ja fa cinc anys que en alguns municipis de la Vall del Ges, es va iniciar la campanya “Cagum el Pare Noel”, per tal de defensar la tradició del Tió, enfront de la figura del Pare Noel. Poc a poc, massa a poc a poc, es va escampant per altres municipis d’ Osona.

A mi m’ agrada mes la tradició del Tió, i penso que les entitats i col.lectius d' Osona, tindrien que prendre postura, i el proper any apuntar-se a la campanya “Cagum el Pare Noel”, d’ una manera decidida, fent petits actes simbòlics, que ajudin a mantenir les tradicions del nostre país.

Bones Festes a tots.

0 comentaris: