L' Auditori-Teatre de Calldetenes

dimecres, 19 de desembre del 2007


Ahir vaig veure el final del programa de TV9, que parlava del Auditori-Teatre, i vaig pensar que al final aquesta obra tant discutida, especialment durant el període electoral, acabarà sent molt positiva per Calldetenes.

Les critiques electorals de que era una obra pel Grup de Teatre per fer dues representacions al any, o de que era faraònica pel que es Calldetenes,penso que ja estant totalment fora de lloc. S’ han fet un bon grapat mes d’ actes, i l’ aforament ha resultat en moltes ocasions insuficient, i en la resta l’ entrada ha estat força acceptable.

Si això hi afegim que estem en una zona en creixement, i que a les rodalies no hi ha cap centre com aquest, els mes similars son el Cirvianum a Torelló i el de Seva que te una capacitat similar, penso que per força al final te que resultar un bon servei per Calldetenes i la Comarca, si es gestiona de manera adequada.

Escoltar que s’ esta treballant en portar grups de diferents arts de primer nivell, evitant que qui hi tingui interès es tingui que desplaçar a Barcelona (acostar la cultura al poble, crec que va dir l' alcalde), que pot ser utilitzat per diferents col·lectius de la comarca i per les escoles, te que conduir forçosament a un resultat satisfactori.

Espero que fins i tot els mes crítics, s’ adonin que degudament gestionat serà un bon servei, i que empenyin en la mateixa direcció, per tal d’ assolir que aquest Auditori-Teatre, sigui un referent a la comarca.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Com diríem a un debat, contesto per al·lusions:

Jo soc un dels crítics amb el Auditori-Teatre i repetidament l'he definit com a faraònic i també com a desproporcionat.

La justificació de la seva construcció les dona el nostre alcalde durant el publi-reportatge a El9TV i son bàsicament tres;
1- Tradició a Calldetenes
2- Interès a nivell comarcal
3- Calldetenes s'ho mereix

Cap dubte respecte al primer punt.
Cap dubte respecte al segon punt.
Cap dubte respecte al tercer punt.

I ara és quan em preguntaries "on és doncs el problema?". I el problema és única i exclusivament que totes les organitzacions (familiars, polítiques, empresarials, etc) han de fer les inversions i despeses NO per que hi ha tradició, NO per que els demés ho volen i NO per que s'ho mereixen sinó per que és una inversió viable.

Com be saps -en parles a un excel·lent (com tots els teus) article anterior- el nostre municipi presenta els comptes a la Sindicatura amb un retard inacceptable i la no publicació de les dades comptables (la darrera a la web de la Sindicatura és l'exercici 2004) ens deixa en indefensió -possible impost extraordinari de regularització- i posa en risc futures subvencions.

En resum, sí a les infraestructures i, en especial, les culturals però no a la opacitat i a un eventual endeutament esbojarrat. Si m'ho permets diré amb la màxima solemnitat: No admeto cap inversió del nostre Consistori fins que no tinguem els comptes clars.

Una abraçada i felicitats per les teves aportacions. Realment son un gran referent.

Anònim ha dit...

Només dir que l'anterior comentari a L' Auditori-Teatre de Calldetenes surt com a anònim.

L'he fet jo, Pere Vinyeta i Obiols i així pot constar (de fet, així desitjaria que constés) a la meva aportació.

Moltes gràcies.
Pere