El mercat de Calldetenes - 3

divendres, 25 de gener del 2008

Els problemes ocasionats pel mercat a Calldetenes continuen sense resoldre’s, i això m’ ha portat a rellegir els meus escrit s anteriors referents a aquest tema.

També vaig assistir a la reunió entre l’ ajuntament i els veins afectats del passat dia 22 de gener, on vaig poder comprobar el “cabreig “ del veïns mes propers al mercat, la majoria dels quals demanen que es deixi de fer, encara que alguns es manifesten a favor.

Jo segueixo pensant que un mercat es bo per Calldetenes, tant pels temes de promoció del poble com deia algun veí, com pel increment d’ oferta que representa. Tot i que com diuen els opositors, la majoria de gent que visita el Mercat es de fora, jo veig que entre 8 i 9 del mati, molta gent de Calldetenes, torna cap a casa carregats amb la compra, principalment de fruita.

Esta clar que canviar el mercat d’ ubicació o de dia es complicat. Jo segueixo pensant que la millor ubicació es el polígon i el millor dia el diumenge, ja que es el dia que tothom te temps per visitar-lo i fer les seves compres. Tots sabem que qualsevol activitat genera problemes i que implica molèsties als veins que en ocasions son difícils de resoldre. Reconec que de moment no paren davant de casa meva, i per tant no pateixo les molèsties que van explicar els veïns propers, encara que com deia si que en pateixo d’ altres com tothom.

L’ alcalde es va comprometre a estudiar com reduir els problemes, desprès d’ acceptar haver comés errors en la gestió feta fins ara. Estic d’ acord amb els veïns, que una vigilància continuada es difícil de mantenir, i que els problemes probablement es repetiran si el col·lectiu de firaires segueixen sense aportar-hi res de la seva part. Desconec la dificultat de canviar de gremi, o de com aconseguir que el nivell de les parades sigui un altre, però seria un guany important aconseguir-ho.

Alguns dels problemes exposats pels veïns, penso que han de tenir una solució relativament senzilla. El que la neteja acabi molt abans del que acaba, i que es faci a consciencia, o bé que els cubells de residus orgànics, no estiguin a la vista fins el dilluns al vespre, o que les tanques que restringeixen el pas no estiguin escampades per les aceres tota la setmana, son temes que no semblen difícils de solucionar per l’ ajuntament, i que apujarien molt la qualitat del mercat.

Com deia crec que es bo que el mercat es segueixi celebrant, que el polígon es el lloc mes adequat, ja que penso que es pot organitzar millor i generar menys molèsties a menys veïns, i que es tindria que fer els possibles per apujar la qualitat de l’ oferta de les parades, a part de accelerar la neteja i millorar l’ organització dels aparcaments.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord. El polígon és el lloc menys dolent. L'alcalde i la resta d'Ajuntament (em consta que n'h i ha que pensen així) haurien de prescindir de si els actuals opositors semblaran els guanyadors de la batalla o no. Fer el mercat va ser una gran idea, però si aquesta es pot perfeccionar duent-la a un lloc que no creï tants inconvenients, millor que millor. Alcalde: confiem en tu.