El ple de les ordenances del mercat (22.12.2008).

dimarts, 23 de desembre del 2008


En un nou intent de retransmetre des de el mòbil la celebració del ple, vaig topar de manera estrepitosa amb la tecnologia. Quan portava uns 10 minuts de retransmissió, no va haver-hi manera que la cosa funciones per problemes de connexió amb la xarxa, i el mes que he pogut aconseguir, son els dos fragment de vídeo que podeu visualitzar a http://unxicdetot-videos.blogspot.com/ en el apartat "directe i vídeos". Amb el temps i una canya segur que surt brodat, encara que el mes fàcil seria que fos l’ ajuntament (els ajuntaments en general) qui apostes per trobar una solució definitiva, i apropar-se mes als veïns.

El primer punt del ordre del dia, era la aprovació de les ordenances que tenen que regular el Mercat a partir del dia 1 de Gener. Les ordenances es van aprovar amb el vot a favor de ERC i PeM, i el vot a favor d’ un regidor de CiU i l’ abstenció de l’ altre. El portaveu de CiU va argumentar aquesta diferencia en el vot, com una mostra de deixar constància de la diferencia d’ opinions que hi ha dintre del grup de CiU, i al mateix temps de la seva pluralitat.

Crec que s’ equivocaran, si creuen que amb l’ aprovació de les ordenances ja esta tot resolt. En el petit debat que va haver-hi, es varen posar en evidencia alguns punts on hi ha moltes possibilitats de que la cosa segueixi sense funcionar. Els mes evidents, varen ser la regulació del trànsit per part d’ una sola persona sense cap capacitat de sanció, i el control del compliment de les ordenances per part de les parades. Crec que valdrà la pena que els propers mesos l’ ajuntament faci un sobreesforç en aquests dos punts, si volen que el mercat funcioni i que les ordenances no siguin res mes que un pedaç.

L’ altre punt important del ordre del dia, va ser l’ aprovació del pla local de joventut 2008 2009. El pla es va aprovar amb els vots a favor de CiU i ERC. Va haver-hi un debat sobre com aproximar-se al col·lectiu de joves i estimular la seva participació, debat que crec que es tindria que repetir de manera monogràfica. La meva impressió es de que tothom te molt bones intencions que cal aprofitar i també tots comparteixen els mateixos dubtes. Possiblement el pla a servit per obtindre les subvencions a les que es tenia accés, però s’ esta molt lluny de disposar d’ un pla que sigui realment enfocat a Calldetenes, i no un pla general mes o menys vàlid per la majoria de municipis.

He vist que l’ ajuntament convoca a la web un nou ple pel proper dia 29.12.2008 a les 20 hores. Els felicito per fer-ho per primera vegada amb tant de temps, i adjunto l’ enllaç al ordre del dia per qui hi pugui tenir interès. Aprofitaria per demanar, que pengessin a la web els temes que estan sotmesos a exposició pública, en aquest cas les ordenances del mercat, i una vegada mes demanar també la publicació de totes les ordenances aprovades de manera definitiva. També estaria bé recuperar el costum de publicar les actes dels plens, encara que sigui en format esborrany.

Finalment desitjar-vos un Bon Nadal i un feliç 2009 a tots.

3 comentaris:

Miqui ha dit...

Bona tarda,
tinc una pregunta. Ni és referent a Calldetenes ni al teu blog però si que fa referència a un fet del teu espai.
Et deixen gravar el ple sense que els hi hagis demanat? O vas tindre que passar per instàncies aburride, etc. per poder-ho fer. Ho dic per que, a mi, a Espinelves, no me'ls deixen enregistrar. Volia saber si era legal la maniobra o no...
Salut i bones festes

JPP ha dit...

A mi no m’ ham posat mai cap problema. Jo entenc que al ser públics no tindria que haver-hi cap impediment per fer-ho, de fet algunes vegades els grava el 9TV i mai he vist que s’ hi posi cap impediment. No se si esta legislat o es potestat del alcalde, però en la meva opinió si no ho deixa fer diu molt poc al seu favor.

Bones Festes

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Miqui, trobo espectacular que no et deixin gravar els plens d'Espinelves. Els plens són públics i, per tant, són oberts a tothom qui vulgui. En conseqüència, també s'han de poder gravar. És que estic al·lucinant! De fet, tal com ha dit en Joan en el seu bloc en més d'una ocasió, hauria de ser el propi Ajuntament qui impulsés la retransmissió del ple. La tecnologia ho ha facilitat molt, però que molt. I un dubte, en el teu cas, per què el graves: per interès personal? per penjar-lo en el bloc? Si me'n dius quatre coses més, igual en faig un escrit al diari o al bloc. El tema m'interessa. Ja diràs alguna cosa.