L’ il•luminació nadalenca

dissabte, 13 de desembre del 2008


Cada any per aquestes dates es posen en marxa un seguit de campanyes totes molt lloables, com poden se les “maratons solidaries”, el “Vic per la Pau”, o les diferents campanyes en defensa de les costums del país, com poden se les que es fan a favor del “caga tió”. Poc a poc aquestes campanyes es van consolidant, i aconsegueixen tenir una certa tradició i formar part del paisatge nadalenc.

Per altre banda em sembla un malbaratament energètic innecessari, tota la il·luminació nadalenca dels carrers, especialment quan aquesta il·luminació comença molts dies abans de Nadal i no acaba fins passat Reis. no puc mes que estar a favor dels ajuntaments, entitats i particulars que limiten els dies i les hores d’ aquest malbaratament.

Relacionant els dos apunts anteriors, aquest any m’ ha cridat l’ atenció la campanya de la associació de comerciants de l’ avinguda de Roma de Manlleu, que s’ han decantat per una decoració nadalenca, que aprofita la mateixa llum dels fanals i per tant la seva eficiència energètica es total. Segurament la qualitat no es la mateixa, i potser no es pugui posar a tot arreu, però si que em sembla una iniciativa a tenir en compte i que seria bo que els propers anys també s’ anés consolidant . Ajunto l’ enllaç a la noticia de Osona.com.