L' ajuntament no sempre respon

dimarts, 30 d’octubre del 2007


Darrerament parlant amb diferents veïns del poble, he arribat a la conclusió que l’ ajuntament de Calldetenes, en ocasions no respon a les preguntes que se li fan ni tan sols per escrit. Aquesta manera d’ actuar no semblaria la mes adequada .

Per raons diverses, m’ he dirigit a diferents ajuntaments i organismes , en alguns casos només per correu electrònic, i la resposta pràcticament sempre ha estat ràpida i clara. Alguns organismes m’ han respost al mateix dia que jo havia enviat el correu, i d’ altres han trigat una mica mes, però m’ han informat de que estaven al cas de la meva petició. Entre aquest organismes puc anomenar el Síndic de greuges, la Sindicatura de comptes i alguns departaments de la Generalitat, a part d’ algunes empreses privades, que han demostrat en totes les ocasions una clara voluntat de servei.

Amb els ajuntaments el resultat ha estat el mateix la majoria de vegades. Val a dir que en el meu cas l’ ajuntament de Calldetenes, m’ ha donat resposta a la majoria dels temes que els he plantejat, encara que no a tots, en un temps raonable.

Crec que no tindria que ser difícil per un ajuntament en general, i pel de Calldetenes en particular, assumir el mateix nivell de servei que altres institucions, i donar resposta en un termini curt a qualsevol petició o consulta que se li faci. Penso que èticament es la seva obligació.

Si algú te necessitat de obtenir una resposta del ajuntament, sàpiga que aquest esta obligat a donar una resposta a una instancia en el termini de 3 mesos, segons la resposta que m’ ha donat l’ oficina del Síndic de Greuges. A mi em sembla un temps massa llarg, però pel que sembla es el que marca la llei.

En cas de no rebre en aquest termini una resposta, es pot traspassar la consulta al Síndic de Greuges que en el meu cas i en les poques ocasions que ha estat necessari, sempre m’ ha donat una resposta i uns resultats excel·lents.