Comentaris al fòrum dels pobles del febrer del 2009

diumenge, 22 de febrer del 2009


Darrerament s’ ha reclamat al fòrum dels pobles la construcció de la variant. A part de que ja portem un munt d’ anys parlant-ne i esperant-la, en alguna ocasió havia sentit dir que es començaria la seva construcció abans de final del 2008. Tal com es va veure en els debats del POUM, la variant tindria que canviar radicalment la fesomia i la vida del poble, al reduir-se el tràfec de cotxes i en especial de camions pels carrers principals que divideixen el poble en dos. Crec que periòdicament ens tindrien d’ informar de quina es la situació d’ un projecte que afecta tant a la vida dels veïns de Calldetenes, de mitjans per fer-ho ni han.

Un altre veí reclama insistentment perquè s’ ha canviat la direcció el carrer Joan Maragall. Potser si hagués dirigit al ajuntament l’ haurien informat, però no estaria de mes que novament l’ ajuntament agafés l’ iniciativa d’ informar quan fa aquests i altres canvis del perquè es fan, sobretot als veïns afectats. Això em recorda el servei de ”bústia ciutadana” del ajuntament de Vic creada a meitats del 2007, i de la que vaig parlar en el seu inici en un escrit en aquest bloc. Penso que una bústia d’ aquest estil seria un mitja senzill de comunicació directe per aquest casos, i d’ informació per la resta de veïns. En el enllaç a la web del ajuntament de Vic, es pot veure l’ èxit d’ aquesta iniciativa, només mirant el volum de les aportacions fetes.

Per últim el dia 20.2.2009 a les 13:44:27 surt un nou escrit que parla de l’ aprovació del pressupost del 2009, i al que jo també vaig fer referència en l’ escrit on parlava del ple. Agraeixo la publicació en aquest escrit del informe del secretari accidental, i reclamo una vegada mes , que l’ ajuntament posi aquesta informació al abast dels veïns, de manera habitual i ràpida.

En quan el que diu l’ escrit, dubto que “..els augments agosarats de l'IBI d'un 15,3% quan l'IPC ha estat només d'un 1,4%”, siguin la causa de que “Dins de pocs mesos la situació del nostre municipi estarà tan degradada que tothom es posarà les mans al cap, “, però en cas de que sigui així, us asseguro que jo no m’ en sentiré responsable. També crec que la manera de reduir el dèficit es apujant impostos i reduint despesa, esta bé que no es vulguin apujar els impostos, però caldria també dir sobre el pressupost quines despeses cal reduir, i si es creu que la solució es retirar serveis, caldria anar dient quins es creu que s’ han de retirar.


PD. El gràfic que il·lustra el post, es tret de la bústia ciutadana de la web del ajuntament de Vic.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic interessat, en saber com estar el tema de la variant, ja que vaig venir a aquest poble a viure perquè es veia molt tranquil i m'havien assegurat que el projecte de la variant, ja estava aprovat, i no veig que això arranqui de cap de les maneres. Amics meus, han estat interessats també a venir a viure a calletenes, però no els puc enganyar i els he aconsellat que no vinguin ja que ens han pujat els impostos, és perillós pel trànsit que hi ha, i no es preveu que això canviï... VERGONYÒS.

JPP ha dit...

Desconec quina es la situació actual de la variant. La darrera informació que tinc, es que desprès de molts anys d’ esperar-la, tot apuntava a que començaria abans de finals del passat 2008.

Només puc afegir, que el proper ple que es té que celebrar d’ aquí pocs dies, alguns diuen que serà el 14 d’ abril, es tractarà d’ un ple ordinari en el que es dona la paraula al públic, i per tant si hi assisteixes podràs fer la pregunta al equip de govern i a la resta de grups.

Jo com hem fet habitualment aquesta legislatura, procuraré fer un resum del que m’ ha semblat el ple en aquest mateix bloc, i si surt aquest tema el comentaré.