La Festa Major Jove 2009.

dimarts, 22 de setembre del 2009


Un comentari que ha sortit en fòrum dels pobles de Osona.com, entenc que com a resposta al meu escrit sobre la Festa Major, i que reivindicava que calia felicitar als organitzadors de la Festa Major Jove 2009, m’ ha fet adonar que la comissió que organitza els actes de la Festa Major no es una, sinó que pel que es veu en son dues. La primera es la que en podríem dir la “oficial” i la segona la formada pel Joves de la Pera i pels integrants del Escamot dels diables. Vagi també la meva felicitació més sincera, pels que han dedicat part del seu temps a organitzar els actes de l’ anomenada “Festa Major Jove 2009”, encara que la seva tasca no figuri en el programa que s’ ha repartit als veïns, i que alguns d’ aquests actes con el de “La Marranda” desconec en que consisteix.

Els actes que s’ anomenen en aquest escrit, no figuren en el que en podríem dir el programa “oficial” que ens han repartit, i suposo que hi haurà més gent que no en tindrà coneixement de la seva celebració, i que per tant no els podrà felicitar per la seva tasca.

Es curiós el cas del “sopar de jovent” a les piscines, que si que apareix en el programa d' actes. Això em porta a preguntar-me, si aquest sopar l’ han organitzat conjuntament i la resta d’ actes no, si es un error del programa, o si hi ha un debat sobre qui l’ ha organitzat, un debat que per altre banda seria realment sorprenent, en uns dies de festa en els que cal suposar que l’ objectiu d’ una i altre comissió, es organitzar actes perquè tots ens ho passem el millor possible.

No es la primera vegada que passen aquestes coses a Calldetenes. Sense anar més lluny recordo fa dos o tres anys, l’ organització en paral•lel d’ actes per la revetlla de Sant Joan. També vaig sentir a parlar en un ple del ajuntament, de la voluntat per part del Escamot dels diables, d’ organitzar algun acte per la cavalcada de Reis al marge de la comissió que s’ en cuida, i sense haver avisat al regidor responsable del tema, acte que finalment no es va portar a terme.

Recordo també que no fa gaire, vaig publicar un escrit en motiu de la de la celebració dels deu anys del grup actual del Escamot dels diables, on recordava que la verdadera fundació del Escamot va ser fa 17 anys i no 10 com es celebrava, i en el escrit n’ anomenava els primers promotors del grup, que podeu contrastar llegint els diaris de l’ època. Es cert que aquells primers integrants desprès d’ uns anys varen deixar d’ actuar, i que l’ actual grup va reprendre les activitats com si comencessin de nou, aprofitant només els vestits, part del material i una part de la feina feta pels primers fundadors. Crec sincerament que només per aquests motius, hauria estat be un reconeixement públic a la seva tasca, encarà que l' actual president del Escamot, va fer-hi referència en l’ entrevista que li varen fer al 9 Nou fa uns dies.

Quan es produeixen aquestes situacions que anomeno només com exemples, penso que algunes coses no les fem gaire bé, a no ser que l’ objectiu sigui dividir el poble entre joves i grans, pobres i rics, homes i dones o alts i baixos.

De totes maneres, felicitats sinceres també als organitzadors de la Festa Major “jove” 2009, i espero que el 2010 puguem veure tots els actes que s’ organitzin per la Festa Major, dintre del mateix programa.