17 de maig, dia mundial de la Societat de la informació.

dissabte, 15 de maig del 2010


Comentava en el post de fa un any en motiu del la celebració del dia de Internet, celebració que té lloc cada disset de maig, que a la Wiquipèdia es pot trobar l' explicació del origen d' aquesta commemoració, una commemoració iniciada l' any 2005.

Les noves tecnologies son cada vegada més senzilles de fer servir, i els continuats programes de difusió i d' ajudes dels darrers anys, fan que cada vegada siguin més presents en més àmbits de les nostres vides. Aquest fet crec que justifica plenament, que al igual que passa en molts altres aspectes, Internet tingui un dia a l' any destinat a reflexionar sobre el que ens aporta i el que ens pot aportar.

L' organització d' aquesta jornada, disposa d' una pàgina web on recull part dels actes que està previst celebrar. Per alguna raó alguns dels que tinc coneixement que es celebren a Catalunya, no els he trobat en aquesta pàgina web, tot i que ni ha de 23 països.

Val a dir també, que trobo lamentable el tractament que es fa en aquesta pàgina dels idiomes diferents al castellà. Si es selecciona una pàgina en un altre idioma, el poti-poti que apareix en algunes pantalles, es digna d' una "menció especial" en la seva secció de premis, ja que una part de les opcions no s' han traduït, i es presenten en castellà o senzillament no es presenten.

Per últim remarcar que La Fundació Puntcat, aprofita la celebració del dia de Internet per presentar tres projectes, dirigits a potencia l' ús i la presencia del català a la xarxa. Simplificar al màxim la reserva de dominis, potenciar la navegació en català, i destinar una part dels recursos a finançar projectes que potenciïn la Societat del Coneixement i l' ús d' Internet, son tres projectes mereixedors de ser coneguts i recolzats.

Aquest escrit, i també el fet de penjar en el bloc el giny de la Fundació Puncat, volen ser una petita aportació a la jornada, i també una contribució a la presencia del català a Internet.