Ja ens repartim les medalles ? (Font d' en Titus - Maig 2010 V.4)

dissabte, 1 de maig del 2010


El sol fet de que el 9 Nou publiqui que el conflicte de la Font d' en Titus ha entrat en una altre dinàmica, ha sigut suficient perquè el portaveu de CiU de Calldetenes s' afanyi a publicar al seu fòrum un escrit força contradictori, on desprès de dir que no s' han de penjar medalles a ningú, s' afanya a demanar un reconeixement a la seva tasca en aquest conflicte, i ho aprofita per fer un petit míting electoral. Ja se que aquest fet es habitual en la política dels partits, però no es el millor pels interessos de Calldetenes, ni tampoc per la solució definitiva del conflicte.

En seu escrit el portaveu de CiU, fa un relat d' alguns fets que poc tenen a veure en el que ha passat, i com haurà pogut comprovar qui hagi llegit els tres escrits anteriors, suposant que algú hagi tingut la paciència de llegir-los, estic totalment d' acord amb " el que li va dir per correu algun membre afí a ERC", de que han tingut i estan tenint una actitud partidista. Val a dir que jo era al ple del 29 de gener, i que pel fet de que considero que es un dels temes importants que Calldetenes té sobre la taula, he seguit amb molta atenció totes les noticies que parlaven d' aquest problema.

Sense voler recular als orígens del conflicte en busca de responsabilitats, sembla que desprès de la sentencia del Tribunal Suprem, hi ha unanimitat en el perquè els dos ajuntaments estem ficats en aquest merder. El notable fracàs del que varen gestionar les lleis (en plural) que tenien que regular la segregació, fa que fins i tot l' alcalde de Sant Julia, es mostri disposat a portar a la Generalitat als tribunals, si la solució no es satisfactòria als seus interessos. Aquest fet mai ha estat reconegut pel grup de CiU de Calldetenes, en una actitud clarament partidista.

El canvi de rumb d' aquest conflicte, comença tal com diu en Marc en el ple del 29 de gener, quan el regidor Marius Valls proposa fer un nou intent de negociació amb l' ajuntament de Sant Julia. Davant aquest fet acceptat en principi pels regidors de PeM, els regidors de CiU s' hi mostren reticents, ja que consideren que degut a la proximitat de les eleccions, serà inútil intentar-ho (manifestació d' en Josep Brachs). Personalment penso que el fet de que els altres dos grups sembla que hi estiguin d' acord, es el que arrossega als regidors de CiU a donar-hi suport.

Durant el debat i davant els dubtes dels regidors de CiU a creure 's les explicacions del alcalde, de com s' havien desenvolupat les negociacions al llarg del temps, aquest els proposa una reunió amb el director general de política local (DGPL), per tal de que els expliqui en persona com es varen desenvolupar les darreres negociacions.

En la reunió amb el DGPL, aquest manifesta clarament que qui va trencar les negociacions desprès de moltes reunions , va ser l' alcalde de Sant Julià. També va manifestar que el seu departament no estava disposat ni a perdre el temps, ni a gastar recursos inultilment, i per tant només tornaria a fer de mitjancer , si l' alcalde de Sant Juli¡à es comprometia a negociar d' una manera seriosa. Adjunto de nou l' enllaç a la noticia amb els talls de video i audio de les declaracions del sr. Bassaganya.

Aquestes declaracions del director general de l' administració local, varen posar en evidencia que qui va trencar les negociacions va ser l' alcalde de Sant Julià, i el fet de que això sortís a la llum pública, va ser al meu entendre la verdadera causa del canvi experimentat en les negociacions.

Aquestes mateixes declaracions degudament tretes de context, son aprofitades al llarg de les darreres setmanes pel portaveu de CiU de Calldetenes, per acusar en el mitjans de comunicació (fòrums, 9 TV, etc..) al DGPL d' abandonament de les seves funcions, quan de fet ja estava mantenint contactes amb l' alcalde de Sant Julia des de el dia 12 d' Abril. Crec que novament el portaveu de CiU, ha posat els interessos del seu grup per davant dels interessos de Calldetenes.

Només s' intueix que pugui haver-hi una solució del conflicte, i el portaveu de CiU deixa de banda la DGPL sense fer el més mínim reconeixement a la seva tasca, i corre a atribuir-se en el seu escrit, on per cert diu que no s' han de repartir medalles, bona part del mèrits d' una hipotètica solució del conflicte que encara esta per arribar, i a cantar les excel•lències del seu grup i de la seva teòrica capacitat de governar. Es o no una actuació partidista i electoralista ?. Si hi ha hagut un canvi d' expectatives en la solució del conflicte, penso que es gràcies a la DGPL que el grup de CiU tant han criticat, per posar en evidencia qui encallava el procés.

Segurament al larg dels anys les denuncies al jutjat han estat excessives, i que en un conflicte que fa 15 anys que dura a tothom se li poden buscar les pessigolles. Estic d' acord en que no es el moment de buscar culpables i mirar de posar-hi un punt i final raonable per tots, però tinc clar que tampoc es el moment, quan encara el conflicte segueix sense esta solucionat, de corre treure pit i a atribuir-se els mèrits, i a criticar a la premsa per parlar poc de la seva "aportació". Es el moment de parlar més que mai, amb el màxim de transparència i bona voluntat.

Aclariment: No poso l' enllaç al vídeo de l' entrevista al angle obert , perquè no l' he localitzat en els recursos digitals del 9 TV. Es probable que el si li demaneu al portaveu de CiU en disposi d' una copia.

1 comentaris:

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Joan, l'entrevista a en Marc Verdaguer es pot veure en el següent vídeo (a partir del minut 23): http://ves.cat/aeM-