Suport del Consell Comarcal a la Fundació Osona Solidaria.

diumenge, 16 de novembre del 2008


El passat dijous a Osona Comarca sortia un article, on es comentava que el Consell Comarcal en la seva area de cooperació, donaria suport aquest any 2008 a tres dels projectes solidaris, dels nou presentats per diferents organitzacions de la comarca. Aquesta noticia també es va publicar fa uns dies a Osona.com , de la que adjunto l’ enllaç a la noticia.

Els tres projectes seleccionats han estat el següents:

  • El de la Creu Roja d’ Osona que va presentar un projecte de desenvolupament i suport organitzatiu, destinat sobretot a dones i a joves i que es porta a terme a Tierras Coloradas, un barri marginal de la ciutat de Loja (Equador).
  • El projecte “Sem Terra” que treballa pel desenvolupament local i protecció del medi ambient, i que esta destinat a camperols, infants i joves de l' Estat de Sao Paulo (Brasil).
  • El tercer projecte va ser el de la Fundació Osona Solidaria, que va presentar un projecte de desenvolupament local, dirigit sobretot a les dones al municipi de Estelí (Nicaragua).

Tal com s’ explica en el bloc de la Fundació, aquesta es va crear a Calldetenes l’ any 2001, amb la finalitat de poder garantir el destí dels diners obtinguts del 0,7 % del pressupost, que l’ ajuntament de Calldetenes destinava des de feia uns anys, a projectes pel desenvolupament dels països del tercer mon.

Al llarg d’ aquest anys la Fundació, ja ha posat en marxa diferents projectes solidaris en aquella zona de Nicaragua, i son diverses les entitats, empreses, ajuntaments i particulars que col·laboren en aquesta tasca.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies, JPP, per aquesta informació. Veig molt interessant aquest ajut provinent del 0,7% del pressupost calldetenenc per la gent necessitada de Nicaragua.

He entrat als enllaços i he pogut veure que el motiu per haver obviat l'anterior ONG del fundador d'Osona Solidària, el nostre alcalde en Jaume Mas, ha estat evitar que 1/3 dels recursos s'ho quedéssin ells com a beneficis. http://www.osonacomarca.com/index.php/weblog/seguir_leyendo/osona_amb_nicaragua/

Entenc la preocupació de'n Jaume Mas per aconseguir la màxima transparència en la gestió d'aquesta donació altruïsta dels calldetenencs i gestionat personalment, fins i tot amb desplaçaments a Nicaragua, pel nostre alcalde.

Crec que accions tant nobles i emotives haurien de ser molt més explicitades als qui en fan l'aportació mitjançant el butlletí municipal.

Suposo que la web de l'ajuntament conté una completa informació, tant de les accions fetes pel nostre màxim representant municipal com dels diners que hem donat per aquella noble missió i la seva liquidació. Si saps on es trova aquesta informació, me'n podries dir la URL?

Moltes gràcies!
Pere Vinyeta

JPP ha dit...

L’ aportació que ha fet l’ ajuntament de Calldetenes a la Fundació Osona Solidaria, he vist que figura en el pressupost del 2008. Suposo que els altres anys ha passat el mateix.

Pel que he vist a la web de la Fundació, els projectes expliquen les despeses, tot i que estic segur que facin el que facin no te les creuràs.

Pel que jo se, amb la Fundació i col•laboren altres ajuntaments, empreses i entitats, i per tant si necessites mes informació, crec que et tindries que dirigir-te a la mateixa Fundació i no a la web del ajuntament, o també et pots dirigir al Consell Comarcal, per tal d’ esbrinar perquè dona suport al projecte. El que no crec es que t' hagis de dirigir a mi, que m’ he limitat a comentar la noticia al bloc.

Moltes gràcies per la teva aportació.

Anònim ha dit...

No em vull allargar doncs crec que ambdós estem ja cansats d'aquests diàlegs de sords que mantenim...

Només contestar la teva frase "Pel que he vist a la web de la Fundació, els projectes expliquen les despeses, tot i que estic segur que facin el que facin no te les creuràs".

Doncs be, permet que faci un paral·lelisme; saps per què confio que el meu banc gestionarà correctament els meus diners? doncs senzillament per que periòdicament m'envia un extracte de compte.

A més, si tinc algun dubte em trameten els corresponents justificants. M'has entès o no m`has entès? M'he explicat o no m'he explicat?

Salutacions,
Pere