La planta de tractament de residus no es farà a Calldetenes.

dilluns, 24 de maig del 2010


Segons informa el 9 Nou a la primera plana de l' edició d' avui, la planta de minimització de residus que ha estat motiu de debat durant uns dies, definitivament no es farà a Calldetenes.

De les dues alternatives presentades, tot apunta a que l' escollida serà la presentada per CEPSA, que proposa fer la planta al costat mateix del abocador d' Oris, destí final de les deixalles, un cop tractades a la planta.

Tot i que en l' informació del 9 Nou no es dona per segur, que el director del consorci per la gestió de residus, i en mateix alcalde de Calldetenes informin públicament en aquest sentit, fa pensar que la decisió es definitiva, i que aquesta proposta que podia tornar a convertir el poble en un polvorí, ha arribat al seu final.

Si els aspectes positius de la proposta de la planta, eren els ingressos que podia generar per l' ajuntament, i els pocs o molts llocs de treball que es poguessin crear, potser cal canalitzar aquestes inquietuds com ho ha fet Federació de Municipis de Catalunya, que aquest cap de setmana ha portat a Madrid a quaranta alcaldes catalans, a explicar els avantatges de que les industries s' instal•lin en seu territori. Probablement a petita escala, es podrien aprofitat aquesta mena d' experiències.

2 comentaris:

Som-hi ha dit...

Aquest matí en Josep Cuní entrevistava els alcaldes de Sabadell i Sant Cugat, que formaven part d'aquest grup, i que aposten per la col.laboració entre municipis. Alhora celebraven els èxits que ajuntaments veïns havien assolit en aconseguir que empreses de relleu i solvència s'instal·lessin al seu municipi.

JPP ha dit...

Penso que la col•laboració sincera entre els que tenen les mateixes necessitats es el camí.

Gràcies per la teva aportació.