Activitats d’ un cap de setmana passat per aigua.

diumenge, 2 de novembre del 2008


En aquest cap de setmana plujós, s’ ha iniciat una nova activitat al auditori-teatre de Calldetenes. Es tracta de les projeccions de cinema, en aquesta ocasió una sessió dedicada al terror, a la que es pensa donar continuïtat els propers anys, i fins i tot ampliar-ne la seva durada, segons vaig poder llegir al 9 Nou.

Crec que era la primera vegada que es feia cinema al auditori-teatre, i segons m’ han comentat l’ asistencia va ser principalment de gent jove. Potser caldria pensar en ampliar aquesta activitat cinematogràfica, a altres branques del cinema, per tal de que la gent que no es aficionada a les pel·lícules de terror, també pugui gaudir de sessions com la d’ ahir.

Tal com es veu en les fotos d’ en Josep Comajoan, algunes zones de Calldetenes properes a la zona esportiva i al torrental, han quedat inundades provocant la suspensió del Cross de Calldetenes, que segons informa en Josep es celebrarà el proper 21 de Desembre. A veure si hi ha mes sort amb el temps i es pot celebrar.

On no hi ha nuvolades es al festival de titelles, que com sabreu han tingut de fer dues sessions cada setmana, per poder satisfer la demanda. Cal suposar que les sessions d’ avui, tindran com a mínim la mateixa assistència que les setmanes anteriors.

On no hi ha manera que escampin el núvols, es en les relacions de Catalunya amb Espanya. Adjunto un link al article que el periodista Oriol Junqueras va publicar divendres al diari Avui, i que ha reproduït l’ Anna Simó al seu bloc. L’ article que es titula “De desagraïts....l’ infern m’ es ple”, fa un anàlisi del tracte que els darrers anys, l’ estat espanyol ha donat i que continua donant a Catalunya, concretament en el tema fiscal.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolgut JPP,

Moltes gràcies per l'enllaç a l'article del diari Avui que per la seva simplicitat i contundència deixa palès que la única sortida per Catalunya és la independència ja que Espanya segueix considerant-nos un territori conquerit amb dret a saqueig.

Quant a les programacions de l'Auditori i donades les circumstàncies financeres del nostre ajuntament, s'hauría de dur a terme un control dels resultats econòmics. La inversió faraònica en un auditori-teatre totalment desproporcionat per una població com la nostra, ha trastocat greument les xifres municipals i si la programació serveix per reduïr-ne els efectes, benviguda sigui. Però si encara els agreuja, millor tancar les portes tot esperant millors temps.

Per últim, ha estat una llàstima el temps d'aquest cap de setmana que ha obligat a suspendre el Cross de Calldetenes perdent tota la feinada de preparació que s'ha fet. Celebro que s'hagi previst pel proper desembre.

Salutacions,
Pere Vinyeta

JPP ha dit...

Crec que tens raó quan comentes quina es la sortida que li queda a Catalunya, però també penso que ho tenim molt difícil com a país, mentre hi hagi representants politics importants, capaços de rebaixar l’ estatut pactat al parlament català, per tal de fer-se una foto amb el president espanyol.

Coincideixo en la necessitat de que els comptes del auditori-teatre siguin clars, i espero i n’ estic segur que ho seran. Saps de sobres que no comparteixo l’ opinió de que l’ obra sigui faraònica, sobretot quan en molts dels actes que es programen l’ auditori-teatre s’ omple. Per contra valoro molt positivament, l’ oferta cultural que ofereix Calldetenes des de que disposa del auditori-teatre.

Desprès de quinze anys d’ esforç, el que lamento es que s’ hagi trigat tant de temps per aconseguir un servei d’ aquest nivell, que te que ser un orgull pel poble i especialment per tots els que hi ha treballat, i que esta molt allunyat de les propostes inicials, que certament eren faraòniques. Ara el que cal es rentabilitzar-lo, tal com intenta fer la comissió que s’ en cuida.

També dir-te, que per mi no cal que l’ auditori-teatre ajudi a recuperar els comptes del ajuntament. Ni ha prou que sigui autosuficient,i fins i tot estaria disposat a assumir algun petit dèficit, per tal de que els veïns puguin gaudir de la seva oferta, i fins i tot confio que un dia en desfruitaran els que ara no hi assisteixen per “principis”.

Anònim ha dit...

Benvolgut JPP,

Les teves respostes son sempre incisives i, a vegades, tendencioses... per tant hi donaré resposta.

Paràgraf 1.-
Cert, uns rebaixen estatuts per sortir a la foto mentre que altres nomenen president un espanyolàs amb l'interès i obediència centrats en la metròpoli. Coses de la menjadora.

Paràgraf 2.-
Et veig molt confiat en els comptes clars de l'ajuntament... un ajuntament que no va dubtar en mentir al seu programa electoral per simular una reducció del endeutament i en amagar-los als partits opositors.

Paràgraf 3.-
Veig que, finalment, coincidim en el mot "faraòniques" referit a les inversions. El que fas, però, és situar-ho molt enrrera, lluny de l'actual alcalde. Però quan la moció de censura de fa 16 anys a l'alcalde Aguilar, la situació financera era sensiblement millor. Potser haurem de treure la pols a la història.

Paràgraf 4.-
Seria bo tenir un pla d'amortització de les inversions fetes a l'auditori i coincideixo amb tu que l'equilibri financer seria suficient. De moment els calldetenencs "gaudirem" d'un IBI tres vegades el d'anys anteriors on l'auditori no n'és indiferent, mentre els comptes romanen amagats a la caixa forta d'un despatx municipal.

Salutacions,
Pere Vinyeta

JPP ha dit...

Sobre el tema del auditori, estem mantenint el mateix debat que altres vegades, i crec que es impossible que ens posem d’ acord, ja que partim de criteris totalment oposats. Jo ho considero un servei important per Calldetenes i fins i tot per la comarca, i que cal fer funcionar de manera òptima, i tu estàs molt lluny d’ aquesta opinió. Crec que les postures estan clares i no crec que aporti res anar repetint els mateixos arguments.

En referència al IBI, dir que “els calldetenencs pagarem tres vegades que anys anteriors”, penso que es mentir de manera conscient. En un altre post ja hem estat debatent aquest tema, i per mi queda molt clar que l’ argumentació que defensava en Marc en nom de CiU, i que com totes caldria contrastar, els veïns afectats per aquesta pujada serien els propietaris de solars pendents d’ urbanitzar, motivada per l’ actualització obligatòria del cadastre, i no per una decisió del ajuntament. No dubto que en seguirem parlant en algun dels múltiples fils oberts al fòrum de CiU referents a les finances municipals, o en algun altre post d’ aquest bloc.

Anònim ha dit...

Benvolgut JPP,

El regidor Marc Verdaguer diu en un fil anterior del teu propi bloc "L’Impost de Béns Immobles (IBI) pujarà un 15,3%" (sic) mentre crec recordar que l'augment anterior de l'IBI fou al voltant del 4%. Si no vaig errat serien unes 3,8 vegades més.

Si mirem la pàgina 7 del Pla de Sanejament Financer Calldetenes 2008 podrem comprovar que la Diputació proposa "una revisió de coeficients fiscals, taxes i preus forta per assolir el màxim nivell d'ingressos" (sic) tot assumint reforçar-ho, si cal, amb una "supressió de serveis públics" (sic).

Però queda clar que els nostres punts de vista no son coincidents; fins aquí cap problema. El que trobo inversemblant és que m'acusis de "mentir de manera conscient" (sic) la qual cosa és un judici de valor que t'hauries d'haver estalviat. Crec, sincerament, que m'hauries de demanar disculpes.

Salutacions,
Pere Vinyeta

JPP ha dit...

Els nostres punts de vista no son coincidents en el tema del auditori, però si pel que fa referència a la pujada d’ impostos (15,3%). La meva afirmació de “mentir conscientment” va estar motivada perquè vaig lligar el teu comentari, amb el 280% que deia en Marc que s’ havia apujat l’ IBI als veïns. Un cop aclarit, no tinc cap inconvenient en retirar-ho.